Ens gastarem 79 euros més

La mitjana catalana està per sobre l'espanyola

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 16 Desembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, compres NADAL

Concretament, el 20,9% dels catalans enquestats comptarà amb un pressupost major que l'any passat per a les compres de nadal d'aquest any, 3 punts percentuals per sobre de la mitjana de la resta d'espanyols. La majoria de catalans explicarà a priori amb el mateix disponible que en 2015, així ho declara el 59,7% dels enquestats, enfront del 55,8% de la mitjana nacional. Cal assenyalar que el percentatge d'aquells que declara comptar amb menys pressupost que l'any anterior és bastant inferior a Catalunya (19,4% vs 26,4% mitjana Espanya). Són les dades de l'estudi Cetelem.

El més buscat

Quant a les preferències de productes amb més intenció de compra per a aquest nadal és el mateix en el cas de Catalunya i la mitjana d'Espanya, encara que amb mínimes diferències en els percentatges. Els catalans mostren les seves majors intencions de compra en roba, perfums, calçat, joguines i llibres.

Els catalans tenen més intenció de compra, respecte de la resta de l'Estat, en salut i bellesa, oci, portàtils i viatges.

Quant a la resta de productes, assenyalar que els catalans destaquen per sobre de la mitjana en les intencions de compra mostrades en tractaments de salut i bellesa, oci (entrades…), portàtil i viatges.

Les conclusions de l'Observatori Cetelem s'han obtingut a partir de la realització d'una enquesta online, realitzada per l'empresa Investmarket, en un univers de població major de 18 anys, i una grandària de mostra de 1.000 enquestes. Cetelem, Grup BNP Paribas, és especialista en crèdit al consum, préstecs personals i gestió de targetes i és un referent d'informació i anàlisi del seu mercat gràcies a l'estudi L'Observatori Cetelem.

Cultura 2014/2015, compres NADAL
Els consumidors de Catalunya mostren una intenció de despesa de 529€ per a les seves compres de Nadal d'aquest any, la qual cosa suposa 79 euros més que el declarat per la mitjana de la resta d'espanyols (450 euros).
El 20,9 per cent dels catalans comptarà amb un pressupost més alt que l'any passat.