Soledat i Sepulcre tanquen el cicle

Cirera acull la darrera processó, únic acte de Dissabte Sant

  • Redacció// Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 24 Març 2016 00:00

Cultura 2014/2015, la soledat

D'acord a la seqüència de la Passió de Jesucrist, Divendres Sant és el dia més important de la Setmana Santa, manllevant protagonisme a dissabte. Tot i així, la Soledat i el Sant Sepulcre mantenen la cita amb la seva processó, la Processó del Silenci –que cal no confondre amb la Nit del Silenci que surt Dijous Sant pel Centre- en què les imatges del fill mort i la mare desconsolada avancen pels carrers de Cirera, des de la Parròquia de Nostra Senyora de l'Esperança fins a la Casa de la Germandat de la Soledat.

La darrera ocasió

Sent l'última ocasió de veure misteris als carrers, la processó de dissabte té un inevitable component de comiat. També és la darrera ocasió de veure la palma monumental amb què surt el pas del Sant Sepulcre, una joia artesanal sempre brillant.

Atents a...
Les dues confraries que surten al carrer el Dissabte Sant ho fan, òbviament, amb emoció, que es deixa anar en el tram final. Hi ha públic que té certa pressa en veure-la perquè la gent més practicant té una cita a la nit amb la Vetlla Pasqual.