La Mare de Déu dels Dolors, reina del Dijous

Els carrers del Centre són testimonis de la Processó més sòbria, la Nit del Silenci

  • Redacció// Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 24 Març 2016 00:00

Cultura 2014/2015, verge nit del silenci
La talla de la Mare de Déu dels Dolors, la mateixa a qui estan restaurant la seva Capella única, és la gran protagonista de la Nit del Silenci, la Processó amb un regust més ancestral en la línia de les que es feien fa dècades. Amb la recuperació del pas de la Congregació, una de les més antigues de la ciutat, es van completar els ingredients d'un acte que transcorre de forma sòbria per carrers estrets, cosa que la fa imponent. Sols els tambors i els cops de llança dels Armats trenquen el Silenci de la nit de Dijous Sant.

Molt majestuosa

No només els Armats i la Mare de Déu dels Dolors surten en Processó. En són elements tradicionals, també, la Coronació d'Espines i l'Oració a l'Hort. El recorregut surt i torna a Santa Maria, amb gran majestuositat.

Atents a...
La Nit del Silenci va guanyant en sobrietat com més de nit es fa. De la mateixa manera que cada cop és més fosc i fa més fred, els carrers queden muts davant el pas dels misteris que arriben a Santa Maria i, en paral·lel, proporcionen un final de Processó del tot espectacular.