Una Cavalcada més màgica i espectacular

Mataró es prepara per rebre Ses Majestats, a qui entregaran obsequis vinculats amb el passat de la ciutat

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 05 Gener 2016 11:42

Reis

Les darreres edicions de la Cavalcada de Reis han vingut marcades per la introducció de canvis i millores que han ajudat a fer-li un rentatge de cara al seguici.
 Antoni Blanch va canviar primer l'ordre de la Cavalcada en el 2013 i la va organitzar en cinc trams diferents que ajudaven a construir un conte de màgia amb els Reis de protagonistes. A l'arribada dels Reis s'hi va afegir una nova carrossa per als seus missatgers que ordenen totes les cartes. El 2014, la ciutat va fer un regal a Ses Majestats, amb nous vestits més moderns i elegants per suplir els anteriors. I finalment, Melcior, Gaspar i Baltasar van estrenar carrosses el passat gener, més obertes i altes, des d'on els Reis semblen més màgics que mai.

LES NOVETATS DE LA CAVALCADA

Més dansa i música en directe
Altra vegada sota la direcció d’Antoni Blanch, l’arribada de Ses Majestats els Reis de l’Orient incorporarà més espectacle amb la batucada inicial amb tres grups, que donaran pas a les ja tradicionals cinc parts: l’obertura, el pas de les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar i el tancament. I tot plegat acompanyat de sons àrabs, africans i del nord d’Europa que seran interpretats en directe.

Obsequis per a Ses Majestats
A l’Ajuntament de Mataró els esperarà l’Agrupació Musical del Maresme, així com el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, que els farà entrega de tres obsequis: la clau de la ciutat per obrir totes les cases, unes mantes per recuperar-se del fred i simbòliques del passat tèxtil de la ciutat, i també raïm, recordatori de l’antiga ciutat romana d’Iluro. 

Un conte pels més menuts
Com ja és tradicional, després del discurs que oferiran des del balcó del consistori, els Reis baixaran la Riera fins a la Plaça de Santa Anna, per propiciar la proximitat entre els nens i nenes i els Reis. A la carpa instal·lada hi explicaran el conte ‘Carta als Reis’, enguany escrit per Bel Olid.