Milers de persones consoliden l'Oca a la Plaça de Santa Anna

Més de sis hores de música amenitzen l'entrada del 2016 a Mataró

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Gener 2016 09:53

OCA 2016 festa cap d'any

La cinquena edició de l'Oca, la festa popular de Cap d'Any a Mataró, va ser la més nombrosa de totes. La Plaça de Santa Anna, on hi havia una carpa per a part del públic, es va omplir de gom a gom durant bona part de les sis hores i mitja de música ballable de tots els temps amb les quals un públic molt heterogeni va celebrar l'entrada al 2016. La festa va discórrer amb total tranquil·litat i sense incidències si bé es va poder tornar a veure imatges incíviques de joves orinant en espais de la via pública o una presència excessiva de "botellón". Un gran desplegament dels serveis de neteja de l'Ajuntament de Mataró va deixar la plaça neta quan ja era 1 de gener.

Per seguretat, l'organització va tallar el trànsit a la Muralla. El desplegament que hi havia de Creu Roja va atendre un cop i algunes intoxicacions etíliques però no va haver de fer cap trasllat a l'Hospital de Mataró.

Molt bona temperatura

Una temperatura molt benèvola va acompanyar la primera nit del 2016. L'Oca, que va celebrar dues edicions a la Gàbia i una al local dels Capgrossos de Mataró abans d'aterrar a la Plaça de Santa Anna, sembla haver trobat el seu emplaçament ideal. En comparació a un any abans va habilitar una barra de més dimensions. També hi havia molta més gent. Molt difícil de quantificar però milers de persones. Una seixantena de voluntaris van treballar durant tot el dia 31 per fer possible una festa que va tornar a veure una àmplia diversitat de públics. Les famílies, amb criatures, eren les protagonistes a primera hora i durant tota la nit també hi va haver molta presència d'adolescents.

OCA 2016 festa cap d'any

La música la van posar tres punxadiscos amb veterania a la ciutat com són Treble Noir, Tucan Bigotudo i Fotlifoc i va repassar la música ballable de totes les èpoques, des de la Gozadera d'aquest 2015 a clàssics dels noranta, rumba i música catalana o de la música negra més ballable. Com ja és tradició d'aquesta festa, el Toc de Matinades va tancar l'Oca al punt de les set del matí, la mateixa hora en què les gralles comencen a sonar cada 27 de juliol.

En els pròxims dies s'espera que l'associació Oca de Mataró faci públic els balanços econòmics de la festa de Cap d'Any organitzada.