INNOCENTADA: TV3 amenaça amb no retransmetre la Cavalcada de Mataró

La direcció de la cadena reacciona amb contundència a les desavinences polítiques que suposa

  • Agències i Filtracions
  • Dilluns, 28 Desembre 2015 10:24

Reis 2014

La retransmissió per TV3 de la Cavalcada de Mataró del pròxim 5 de gener penja ara mateix d'un fil. La direcció de la televisió catalana ha llençat un dur ultimàtum a l'Ajuntament de Mataró davant les traves i problemes que s'està trobant en la preparació de l'ampli desplegament tècnic que requereix el programa especial. El detonant principal són les desavinences entre els dos partits del govern de Mataró arran de la caracterització i identitat dels protagonistes de l'acte. Així, Convergència i Unió hauria forçat fins a l'últim moment la substitució de Melcior com a Rei Ros i hauria posat sobre la taula el nom de Miquel Rey. Fonts de la negociació apunten que "demanem aquest gest després que els socialistes l'hagin vetat com a President del TecnoCampus, dient-se Rey de cognom té tota la legitimitat".

El Partit dels Socialistes de Catalunya no està per la labor de transigir amb Rey i defensen a ultrança que sigui Melcior, que resta a Orient esperant per iniciar el viatge, com la persona indicada per al càrrec de Rei. El negociador socialista assegura que "ja vam patir prou en la negociació del cartipàs i el govern i ja tenim prou regidors que són nous en les seves carteres per a prescindir ara d'un càrrec de confiança amb més de 2.000 anys d'història". El PSC, però, no es vol manifestar fins a la celebració aquest dilluns del Comitè Federal del PSOE. Pedro Sánchez i Susana Díaz, doncs, miraran de posar-se abans amb el tema dels Reis Mags mataronins davant la incapacitat de trobar una posició comuna en matèria de pactes post-electorals.

L'amenaça de TV3

L'ultimàtum llançat per Televisió de Catalunya, que amenaça de retirar les càmeres i les bastides, arriba en ple període de convulsió laboral a la Corporació de mitjans. Els sindicats asseguren que "tenim acordat un sol esdeveniment d'hores i hores cobert cada període de festes de Nadal i ja en vam tenir prou ahir amb l'assemblea de la CUP a Sabadell". A més la direcció de TV3 compta amb el consell d'El Corte Inglés, patrocinador de la retransmissió i que ja hauria fet arribar a la televisió un telegrama del qual sols n'ha transcendit la postdata final: "Ja et vaig dir que aquests de Mataró no eren de fiar".

La mar de fons política que posa en perill la retransmissió de la Cavalcada arrela en diferents direccions i en quasi tots els partits polítics. A hores d'ara no se sap la data exacta en la qual la CUP de Mataró farà una assemblea per decidir si investeix o no a Ses Majestats el dia 5 en la seva arribada a l'Ajuntament. Hi ha tensions a dins la formació independentista, que no descarta esperar a l'endemà de Reis per decidir la seva postura.

Ciutadans i el Partit Popular, mentrestant, han fet un comunicat igual, però no conjunt, en el qual han demanat que "es respecti la pluralitat dels mataronins" pel que carreguen contra TV3 i li demanen que no retransmeti l'acte. El PP assegura que "TV3 és una televisió segrestada que no ens representa i demanem a l'Ajuntament que sigui 13TV qui es faci càrrec de l'acte". La proposta de Ciutadans demana substituir els dos patges que acompanyen el Rei Ros per dos homes vestits de Pare Noel perquè "d'aquesta manera, quedarà una successió de colors vermell-groc-vermell que recordarà la bandera espanyola". Unió Democràtica, per la seva banda, sols s’ha manifestat en contra de la presència en la Cavalcada de la popular carrossa de l’Oca “dies després d’una festa impúdica de Cap d’Any convertida en un aquelarre irreverent amb la que no podem estar d’acord”.

Plataforma per Catalunya ja ha comunicat que mentre el Rei negre sigui negre no estan d'acord amb la inversió en la Plataforma, i Podem, Volem, Catalunya Sí que es pot, En Comú Podem, Barcelona en Comú, Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya Verds i la Colla Repuntejant han demanat unitat a les esquerres. ERC, de moment, no s'ha pronunciat si bé el seu diputat Joan Tardà ja ha assegurat que "si en lloc d'apostar per la monarquia ho féssim pel Tió, almenys aquest problema l'haguéssim arreglat a hòsties".