Circ de Nadal per a tots!

S’inicien els espectacles de Circ al Monumental

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 24 Desembre 2015 10:53

Cultura 2014/2015,circ de nadal

Torna el Circ de Nadal a la ciutat i ho fa amb molta força en aquestes festes de Nadal. El Teatre Monumental serà l’escenari dels tres espectacles que combinen artistes de l’àmbit local i l nacional. L’objectiu és apropar el circ a tots els públics i fer-ho amb preus populars. Una direcció que, de moment ja ha quedat més que consolidada amb un model d’èxit molt marcat que ha permès la continuïtat fins al moment.

Tres espectacles

Són tres els espectacles que configuren la programació de la quarta edició del Circ de Nadal. S’encetarà el cicle el dia 27 al Teatre Monumental amb el prestigiós Pepe Viyuela que porta damunt de l’escenari mataroní “Encerrona” un espectacle excèntric. Un altre dels plats forts del festival serà “Iceberg”, l’última obra de clown de fama internacional Leandre.
El Circ de Nadal també donarà la possibilitat de donar a conèixer pallassos locals com és el cas del mataroní Sabanni que, expressament per a aquesta ocasió, s’alia amb la companyia Circ Pistolet per interpretar “La Història del Circ”.

Del 27 al 30 de desembre al Teatre Monumental

Festival de referència

El festival ha agafat molta embranzida i s’ha convertit en un referent del món del circ en l’àmbit estatal, especialment per la presència del col·lectiu Cronopis a la ciutat de Mataró. De fet, aquest Circ de Nadal és una iniciativa de l’empresa mataronina Camaleònica Produccions que treballa per convertir-lo en un esdeveniment circense de referència que permeti fidelitzar el públic existent però també crear-ne de nou.

El coordinador del festival, Quim Aragó, assegura que en uns moments en què hi ha pocs recursos econòmics, l’única manera de crear i fer créixer un festival a la ciutat és amb una entrada assequible i amb la implicació de l’administració local, la indústria cultural i el petit comerç de la ciutat. “Volem que els mataronins se sentin seu el Circ de Nadal”, explicava el coordinador.

Pressupost total 28.800 euros
L’esdeveniment compta amb un pressupost de 28.800 euros, dels quals un 10 per cent prové del micromecenatge i un terç de l’administració local.
Les entrades ja són a la venda pels tres espectacles.