Línia continuista per la Cavalcada de Reis 2016

Antoni Blanch segueix al capdavant de l’acte més multitudinari de l’any

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 22 Octubre 2015 10:41

Cultura 2014/2015, CAVALCADA REIS

La Cavalcada, la rebuda triomfal que la ciutat ret als Reis Mags d’Orient cada 5 de gener, ja ha arrencat motors. La costosa preparació de l’acte més multitudinari de l’any, ja s’ha engegat amb una línia continuista respecte dels dos darrers anys. Blanch tornarà a repetir els esquemes de les dues anteriors edicions de la Cavalcada, que es concep com un conte de somnis per a petits i grans en la nit més màgica de l’any. Serà de nou un gran espectacle de carrer on es barreja la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color.

La Cavalcada està composta per 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament. Els Reis no arribaran tots junts, sinó que ,ho faran intercalats durant la Cavalcada. Acompanyats tots tres del seu seguici, Melcior serà el primer Rei a aparèixer, després ho farà Gaspar i la carrossa de Baltasar serà de les últimes que tancaran la comitiva.

La música en directe tornarà a ser protagonista de la cercavila i els tres Reis Mags aniran a llegir un conte als més petits, com a colofó, des de la carpa situada a la Plaça de Santa Anna.

Cultura 2014/2015, CAVALCADA REIS 2
Missatgers el dia 3
El Port de Mataró serà el punt d’arribada dels Missatgers Reials. Ho faran el diumenge 3 de gener a dos quarts d’una del migdia a bord del Sant Ramon, un llaüt quillat construït el 1904 que és un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani.