El bon temps acompanya el matí de Sant Jordi

Els escolars i els jubilats "dominen" el paisatge a Santa Anna i La Riera

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dijous, 23 abril 2015 12:44

Sant Jordi 2015

Un Sant Jordi com cal. Amb un sol evident, que fins i tot comença a picar però que no escalfa de forma molesta. La calidesa cromàtica de la diada s'ha fet evident a partir de primera hora. Mataró s'ha llevat amb l'habitual estesa de parades als seus carrers i places i amb el protagonisme dels llibres a la Plaça de Santa Anna. Ja ahir a la tarda era difícil arribar a primera línia de les parades dels llibreters, que fan fira i mai millor dit. Aquest matí els principals favorits a endur-se les majors vendes es poden trobar a Santa Anna. També allà el tema de les roses està reservat a les parades de professionals. La Riera, per la seva banda, és zona de les nombroses entitats. Els particulars es divideixen per la resta de ciutat.

Sant Jordi 2015

Com és habitual i preceptiu en un dia que sovint no ho sembla però és ben laborable, aquest matí i migdia el protagonisme al carrer era dels dos extrems d'edat. Per una banda multitud d'escolars que anaven i venien en grup els més petits i en llibertat ja els estudiants d'institut. De l'altra les famílies i la gent gran, que participa entusiastament del ritual propi del dia. Roses amunt i avall, molt color i cues a l'Ajuntament per visitar tot l'edifici de la Casa Gran. Un escenari que anirà mutant de gent però mantindrà el brogit fins al vespre.

Sant Jordi 2015

Vespre de gegants, castells i Fogonada
Ja llavors, a partir de les set de la tarda, els Gegants d'una banda i els castells Capgrossos de l'altra, prendran el protagonisme cultural d'una diada molt arrodonida, quasi una Festa Major de format butxaca situada al cor de la primavera. A la nit serà el torn de la Fogonada que acabarà amb l'escenificació de la llegenda i la música de La Coixinera rere l'Ajuntament.