Carrosses noves i el conte infantil a Santa Anna, els primers regals dels Reis d’Orient

Les novetats en la música que acompanyarà les carrosses i entitats, altres al·licients de la Cavalcada

  • Redacció // Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 05 Gener 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 Cavalcada de reis
És un dels dies més esperats de l’any i, sense cap mena de dubte, el vespre més màgic de tots. Aquest dilluns arriben a Mataró els tres Reis Mags d’Orient i ho faran amb una Cavalcada amb diferents novetats que dirigirà per segon any Antoni Blanch. El President del Centre Catòlic i home de teatre darrere de multitud d’obres de la Sala Cabanyes, ha treballat amb el seu equip les darreres setmanes per arrodonir l’espectacle global que és la Cavalcada. Si l’any passat els Reis van estrenar vestits nous, en aquesta ocasió Melcior, Gaspar i Baltasar tindran carrosses d’estrena. No serà aquesta, però, l’única novetat.


Després de la bona acollida de l’any passat es repetirà el cerimonial que els tres Reis llegeixin un conte infantil als nens, abans d’anar a dormir. En aquesta ocasió ho faran a la Plaça de Santa Anna, on baixaran des de l’Ajuntament. El conte que llegiran l’ha escrit ad hoc Marina Guardiola, col·laboradora del Tot Mataró i escriptora mataronina resident a París.

La baixada dels Reis, a peu, des de l’Ajuntament a la carpa ubicada a la Plaça de Santa Anna, al so solemne d’una marxa tocada per l’Agrupació Musical del Maresme, i estant com estaran a l’abast de nens i nenes que els vulguin saludar, afegirà un tercer acte –o si es prefereix un epíleg– a la successió de fets de la mateixa Cavalcada, que després de tota la cercavila d’entitats, carrosses i acompanyaments musicals arriba a l’Ajuntament perquè els tres Reis siguin rebuts com pertoca.

Més música

Caldrà estar especialment atents a les novetats que vindran en diferents aspectes. Més enllà de les citades carrosses noves, molt elegants i senyorials, l’aspecte sonor serà el més innovador. L’equip que coordina Blanch –Carme Buscà, Marta Domingo i Maria Salicrú– ha treballat també per introduir la música com un altre element clau de la Cavalcada. La música que acompanyarà la cercavila canvia i introdueix peces instrumentals compostes per músics catalans de diferents èpoques i estils, amb l’objectiu de divulgar la cultura catalana com Lluís L­lach, Xavier Elies, Pascal Comelade i Albert Guinovart. Durant tot el trajecte, un fragment de l’oratori “El Pessebre” de Pau Casals acompanyarà la carrossa dels Missatgers, i els diferents grups de tabalers ho faran amb les carrosses dels Reis.

L’arribada dels Missatgers Reials, diumenge passat, al Port de Mataró va servir perquè milers de nens mataronins comencessin a lliurar les seves cartes i perquè ningú hagués de patir perquè l’encanteri anual no es complís. Que els Reis ja estan en marxa i arribaran amb puntualitat està confirmat i que la ciutat té en les carrosses, recorregut, novetats musicals i el conte infantil a Santa Anna els primers regals anticipats, es coneix des de fa dies. Ara ja sols falta que sigui dilluns, dia 5.

Ciutat 2014/2015 RECORREGUT REIS

Canvi al recorregut dels darrers anys
Una de les novetats d’aquest any de la Cavalcada és el canvi del recorregut històric, ja que en lloc de passar per la Ronda d’Alfons XII les carrosses ho faran per la Ronda de Francesc Macià. L’organització no preveu que el canvi faci demorar l’horari de l’acte en la seva arribada a la Plaça de Santa Anna i l’Ajuntament