Èxit aclaparador i ple absolut de l’Oca a la Plaça de Santa Anna

Més de sis hores de música i ball després de les 15 campanades de l’Any Bequetero

  • Redacció
  • Divendres, 02 Gener 2015 10:58

L'Oca, amb la Plaça de Santa Anna plena

Un èxit aclaparador i indiscutible. L’Oca, la revetlla popular de Cap d’Any a la ciutat, va superar amb nota molt alta l’examen de la seva nova ubicació, al cor mateix de la ciutat. La plaça de Santa Anna es va omplir de gom a gom durant una nit de Cap d’Any celebrada per milers de persones, de totes les edats i condicions, sense remarcar incidents i amb un ambient festamajorenc molt similar al dels balls de Les Santes. L’Oca va començar al so de El Bequetero al temps que desenes de persones hi arribaven en passacarrers des de Santa Maria, on les campanes van fer quinze i no dotze campanades. A partir de llavors, música per tots els gustos i fins a les set del matí quan, en una altra tradició d’aquesta festa amb eminent regust de Santes, es van encendre els llums i es va acabar al ball al so del toc de Matinades.

Les hores de més confluència de gent a l’Oca van anar de les dues de la matinada fins a les cinc. Durant aquelles hores milers de persones ballaven plegades o s’estaven no només sota la carpa habilitada sinó, també, per tota la plaça i bona part dels carrers. Tot i la crida al civisme i el consum responsable per part de l’organització, es va veure molt de jove practicant el “botellón” i fins i tot un menor va haver de ser evacuat pels serveis sanitaris. Va ser, juntament amb una baralla puntual al final de la nit, l’únic petit incident d’una festa durant la qual van sonar èxits de totes les èpoques, amb accent més marcadament festiu i modern cap al tard. Una seixantena de voluntaris van fer possible l’organització de la revetlla popular treballant a la Plaça durant més de 24 hores. L’Oca, cal recordar-ho, es nodreix principalment de joves de la Sala Cabanyes i els Capgrossos de Mataró.

En les properes setmanes l’Associació Cultural Oca de Mataró farà públic el balanç econòmic de la festa i els seus plans de futur sobre la mateixa.