Per Sant Jordi, castells, gegants i Fogonada

La tarda repeteix la programació habitual

  • Redacció
  • Dimecres, 23 abril 2014 11:36

Castells sant jordi3

La tarda de la Diada de Sant Jordi està protagonitzada de forma coneguda i històrica pel tríptic de cultura popular que conformen els castells dels Capgrossos, la trobada de Gegants i la Fogonada del Drac. És una tarda plena de detalls. Des del bullici de la Riera als castells dels Capgrossos de Mataró que es plantegen el 4 de 8 com a castell més destacat per una diada amb un públic diferent: més familiar i entusiasta que en cap altra actuació. Quan els blaus hagin fet els pilars al balcó ja s’acostaran els primers gegants de barris, escoles i de tot Mataró per fer “dormida” a la Casa Gran.

Abans hauran passat per Santa Maria on l’Alcalde Joan Mora els dóna una rosa a cadascun. Tancarà el seguici, com no, els Gegants de la Ciutat, la Família Robafaves amb els vestits acabats d’estrenar.

Acabarà la Diada de Sant Jordi la Fogonada –amb el colofó final amb el concert de La Coixinera. En aquest àmbit, com sempre, els punts d’atenció se centraran als “voltafocs” que es faran a les places Gran, de Santa Maria i el final, a la de l’Ajuntament.