El bon temps acompanya Sant Jordi

La Plaça de Santa Anna i La Riera, epicentres de la venda de roses

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimecres, 23 abril 2014 11:25

Sant Jordi 2014

Sant Jordi és miraculós amb el temps i quasi sempre acompanya la seva diada amb un sol generós. El d’avui és especialment agraït perquè els darrers tres dies poc feien preveure que el 23 d’abril es llevés com s’ha llevat avui. Els diversos particulars, entitats i botiguers –i els llibreters, sobretot, després d’una vigília ahir calada d’aigua– miraven aquest matí amb agraïment cap al cel. No n’hi havia per menys. Sol, temperatura generosa i el pronòstic que la bonança es mantingui tot avui a tall de treva. És Sant Jordi i el lloc natural és al carrer.

Sant Jordi 2014

Calma de moment durant tot el matí a Mataró on hi ha ben poques places que no tinguin alguna parada de roses perquè la gent faci el que pertoca segons la tradició. Els preus de les roses de parada oscil·laven a primera hora entre els 3 i els 4 euros i com sempre els complements acaben de definir a l’alça el preu per a aquells que volen una rosa més especial. Els floristes i jardiners, per cert,  també tenen mercat propi i ben consolidat.

La Riera i la Plaça de Santa Anna, amb jubilats i escolars amunt i avall, eren durant tot el matí l’epicentre amb més ambient de la jornada. Sobretot en la part baixa de l’artèria principal del centre, on es multipliquen les parades. L’ambient anava mutant a mesura que avançava la matinal, amb treballadors i joves que anaven i venien esquivant el fet que avui sigui festiu. Convindrà tothom, o gairebé tothom, que és el més festiu de tots els dies feiners.