Centenars de persones segueixen el Prendiment

La pujada a corre-cuita de les Escaletes torna a ser el moment més seguit

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dilluns, 14 abril 2014 10:10

Setmana Santa

Mataró ja viu de ple en la Setmana Santa. El primer cap de setmana va estar marcat per un bon seguiment de públic i devots a les primeres processons així com a la Matinal de Saetes. Si un acte, però, atrau més atenció el Diumenge de Rams és, sens dubte, la Processó del Prendiment. La germandat de Jesús Captiu ha sabut fer-se un lloc en el programa i consolidar la tarda i vespre del dia al pas amb un misteri més monumental de mida i pes dels que processonen a la ciutat. Jesús Captiu va sortir de Santa Maria amb puntualitat a les 6 de la tarda i hi va tornar a entrar més de quatre hores després. Pel camí, com és de consuetud, el pas corrent per Les Escaletes va tornar a emocionar els propis ‘costaleros’ i al nombrós públic congregat.

Setmana Santa

L’ascens per les Escaletes, plenes a vessar des de més d’una hora abans, és una demostració de força de totes totes. Antigament, amb un misteri més lleuger, els portants del Captiu van optar per aquest vistós pas per un dels carrers amb més pendent del Centre. Des que van canviar de pas i en porten un de tan pesat com l’actual, la vistositat de l’acte encara ha anat en augment.

Setmana Santa

A la Processó del Prendiment no hi van faltar cap dels elements que la fan especial. L’escenificació a la Plaça de Santa Maria de la conspiració de Judes amb els Fariseus, el petó de l’apòstol per assenyalar Jesús, el mateix prendiment a càrrec dels homes de Caifàs o l’abandonament del mestre per part dels apòstols, que els portants escenifiquen deixant el pas sol per uns segons. Completen la Processó obrint pas els Armats de Mataró en la primera de les seves aparicions als carrers d’aquests dies, representants d’altres confraries o la banda de la germandat que s’alterna amb els tambors per musicar i acompassar el pas de Jesús Captiu.

Les altres dues processons del cap de setmana van ser divendres, amb la de Maria al peu de la Creu que va haver d'accelerar el seu pas per no quedar, la Mare de Déu dels Dolors, xopa pel xàfec que va caure i la de la Coronació d'Espines per tot l'àmbit de Sant Simó i Sant Pau.

Setmana Santa