El vestuari de la Família Robafaves i el Pati del Cafè Nou, protagonistes del Sant Jordi 2014

El Drac i el Dragalió agafen pes amb cercavila pròpia

  • Redacció
  • Divendres, 11 abril 2014 13:21

Programa sant jordi 2014

Mataró aprofita la cita de cada any amb Sant Jordi per presentar a la ciutat dues novetats per aquest 2014: la reobertura del Pati del Cafè Nou i l'estrena de vestuari de la Família Robafaves. Abans, ja des d'aquests dies, les biblioteques i entitats de la ciutat han iniciat un programa que inclou presentacions de llibres, recitals poètics o hores del conte i que anirà creixent fins al dia 23 quan la Fira del Llibre i la Rosa tornarà a omplir els carrers del centre. Aquella tarda, la trobada de nans i gegants, l'actuació castellera dels Capgrossos i la Fogonada -amb millores per potenciar-ne l'espectacle de foc- completaran el dia.

L'estrena d'en Robafaves, la Geganta i companyia s'avança a la diada de Sant Jordi i serà el pròxim dia 21 quan es presentin les noves vestimentes i s'iniciïn així el gruix de les activitats. Les figures, tal com explicava el regidor de Cultura en la presentació de la programació, sortiran en cercavila pels carrers del centre. Finalment, s'instal·laran al vestíbul de l'ajuntament on es mantindran fins a un mes després, el 23 de maig.

La família Robafaves, però, compartirà el protagonisme durant els dies propers a Sant Jordi amb un parell de figures més de la ciutat: el Drac i el Dragalió. Aquestes dues tindran un paper destacat en l'obertura del Pati del Cafè Nou. L'equipament, remodelat, es presentarà el 26 d'abril i s'aprofitarà per presentar el personatge protagonista de la campanya de sensibilització 'Mataró, ciutat de Valors', que tria el seu nom aquests dies a través d'una votació popular. Un espectacle de clown amb Marcel Gros i la tradicional ballada de sardanes completaran les activitats d'aquest primer dia de l'equipament.

L'endemà, diumenge 27, se celebra el Llibre Gegant de Contes, organitzat per una comissió d'artistes de la ciutat que, com ja és tradició il·lustrarà els contes ideats per petits i grans. Serà el moment de les figures, ja que segons explicava Fernàndez, veient que el Dragalió "estava sense fer res" a l'ajuntament, "el drac el treu a passejar i se l'emporta a veure el Llibre Gegant de Contes". Neix d'aquesta manera 'El correconte del Drac i el Dragalió', una cercavila que acompanyarà les dues figures fins al Pati.

La conferència
La conferència institucional de Sant Jordi d’enguany es farà el dimarts 22 d’abril a Can Palauet i anirà a càrrec de l’escriptora mataronina Care Santos, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014.

El cartell
El cartell de Sant Jordi d’enguany és obra de la dissenyadora gràfica del Servei de Comunicació de l’Ajuntament, Regina Bonamusa. És la representació de la princesa de la llegenda de Sant Jordi, feta amb la mateixa tècnica de collage que el cavaller de l’any passat, utilitzant fulls de llibres.