Novetats en l’escenificació del Dimecres de Cendra

La Confraria de l’Enterrament vol millorar la cremació del cos del Carnestoltes

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Març 2014 00:00

Dimecres de cendra

El Dimecres de Cendra és el dia més potent de la festa del Carnestoltes, per molt que en sigui el seu punt final. Ja fa anys que tot el que comporta l’Enterrament de la Sardina repeteix esquema i ubicacions, però cada any des de la Confraria de l’Enterrament s’aposta per introduir petites millores i modificacions a un vespre tradicional que genera gran expectació. Aquest any els canvis es concentren en tot l’acte de comiat a la mateixa Plaça de la Muralla.

Més espectacular

Josep Maria De Ramon, membre de la confraria, explica que “hem renovat alguns personatges que intervindran a la plaça de la Muralla, tornen les monges grasses, una florista i una regidora de l’acte que miraran de posar ordre a la Plaça”. El director de l’espectacle explica també que “la fulminació d’en Pellofa serà més impactant perquè la Vella Quaresma porta un any de mala llet acumulada i la lluita entre la vellassa, les velles i els vicis agafarà espectacularitat amb música en directe, que fins ara era enllaunada”.
Una altra novetat serà que es demanarà “almoina” per pal·liar la retallada pressupostària que permetrà fer menys “tites” de pa.