L’Oca demana un nou emplaçament perquè la festa creixi com “actiu de ciutat”

L’organització fa públic el benefici de 2.632 euros de la passada edició al local dels Capgrossos

  • Redacció
  • Dimarts, 18 Febrer 2014 10:28

Un moment de l'Oca 2014

L’associació cultural Oca de Mataró ha fet públic el seu balanç de la passada festa de Cap d’Any celebrada al local dels Capgrossos de Mataró. L’entitat assegura que va aconseguir un benefici de 2.632 euros després d’ingressar-ne 7.775 a la barra i pagar per valor de 5.143 euros totes les despeses que va comportar la festa. Per a l’Oca, l’edició va ser un èxit i “ha quedat demostrat que el públic demanda una festa oberta i popular”. És en aquest sentit que demanen la implicació de l’Ajuntament per tal d’establir com i on es podran celebrar les pròximes edicions de la festa.

Precisament per assegurar la continuïtat de la festa popular de Cap d’Any a Mataró, l’associació ha iniciat un procés de relleu generacional intern i assegura en el comunicat que “convidem a tota la ciutat de Mataró i al seu Ajuntament a assentar les bases perquè el Cap d’Any creixi com a actiu de ciutat”.

Apunten a un canvi d’ubicació

En aquest sentit fan una crida a què “entre tots puguem escollir les millors condicions d’ubicació, model i projecció futura perquè la nit de Cap d’Any sigui una de les més potents del calendari festiu mataroní”. És per això que cal que la solució i l’alternativa pel que fa a la ubicació s’afronti amb perspectiva de ciutat, implicant l’Ajuntament, la pròpia societat i l’associació sense ànim de lucre que organitza la festa”. La passada revetlla de Cap d’Any va ser possible, asseguren, gràcies a la feina de 60 voluntaris, a la cessió gratuïta del local per part dels Capgrossos de Mataró i a la col·laboració de l’empresa Mics BCN que no va cobrar la sonorització de la festa.

Igualment, el comunicat es queixa del “laberint de tràmits, burocràcia, administracions i reglaments” que suposa l’organització de la festa, sobretot després dels fets del Madrid Arena: “Des de l’Administració sovint falta el tacte, l’acompanyament i l’atenció necessària per tal que iniciatives que, des del voluntariat, enriqueixen el panorama cultural i festiu de casa nostra, siguin més fàcils de tramitar”.