Múltiples novetats per a la Cavalcada de Reis

Ses Majestats estrenaran vestits i explicaran un conte als nens

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Divendres, 03 Gener 2014 11:52

Cultura 2013, cavalcada reis 2

La Cavalcada de Reis arriba amb novetats per aquest 2014. Els nens i nenes no podran pujar a les carrosses, però els podran veure de ben a prop després del discurs a l’Ajuntament. A més a més, Ses Majestats estrenaran vestits nous i no desfilaran junts durant la Cavalcada del dia 5. Una sèrie de novetats introduïdes pel nou director, Antoni Blanch.


Mataró es tornarà a omplir de llum, màgia i color el dia 5 de gener per rebre els Reis d’Orient, que vindran a la ciutat per repartir regals entre els mataronins. I ho faran en una cavalcada unificada amb 714 figurants que combinarà carrosses institucionals amb d’altres d’entitats i que seguirà la mateixa ruta que els darrers anys: sortirà de la plaça de Puerto Rico i acabarà a l’Ajuntament, passant per la ronda d’Alfons X El Savi, Camí de la Geganta i fins a la plaça Granollers, per després agafar la ronda O’Donell, el Camí del Mig i la ronda d’Alfons XII fins a la plaça del doctor Fleming.
El darrer tram serà pel Camí Ral i la Rambla, per la plaça Santa Anna i la Riera amunt. Durant el recorregut es repartiran 2.000 kg de caramels i es podran donar les cartes als sis patges reials que acompanyaran les carrosses dels Reis Mags.

Cultura 2013, cavalcada reis 1

Un conte de somni

Antoni Blanch és el nou director de la Cavalcada de Reis i ha introduït canvis en l’estructura general del recorregut. Blanch pretén que es converteixi “en un conte de somnis per a petits i grans, concebut com a un espectacle en el qual es barreja la màgia, els somnis i la il·lusió”. 

Pels Reis, nous vestits
Ses Majestats estrenaran vestits per a l’ocasió, dissenyats per Josep Maria de Ramon i cosits per voluntaris dels casals municipals de la gent gran de Molins, Cerdanyola i Oriol Batista. Uns vestits que “responen a la procedència de cada personatge: Melcior portarà un vestit d’aire europeu, Gaspar d’estil asiàtic i Baltasar en portarà un de molt proper a Àfrica”, segons De Ramon.

Els Reis, esglaonats
 L’equip de direcció ha plantejat un altre canvi destacat per aquesta Cavalcada: els Reis no arribaran junts, sinó intercalats enmig de les altres carrosses, “per mantenir l’emoció i l’expectativa”, segons Blanch. Acompanyats pels seus seguicis, Melcior serà el primer en arribar, després ho farà Gaspar i per últim, Baltasar. D’aquesta manera, es pretén allargar la il·lusió i “aconseguir que després de l’últim rei encara hi hagi sorpreses”, segons Blanch.

 

Els Reis, més a prop
Els nens i nenes podran estar més a prop dels Reis que en les darreres edicions. Malgrat que no podran pujar a les carrosses dels Reis per qüestions de seguretat, els més menuts gaudiran d’un conte que explicaran Ses Majestats, escrit per Care Santos. S’instal·larà una carpa darrere l’Ajuntament –que ja hauran fet servir els patges reials els dies anteriors– on els nens i nenes podran escoltar el relat després del discurs des del balcó de l’Ajuntament.