L’Oca, la revetlla popular de Cap d’Any, se celebrarà al local dels Capgrossos

L’any passat es va suspendre després de dues edicions a la Gàbia

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Desembre 2013 11:43

Una edició passada de l'Oca

El Cap d’Any a Mataró recuperarà aquest any l’alternativa popular amb la tornada de l’Oca. Després de les dues edicions del 2011 i 2012 a la Gàbia i de la suspensió l’any passat a pocs dies de la mateixa festa, la revetlla que pren el nom de la popular carrossa de la Cavalcada de Reis se celebrarà al local dels Capgrossos de Mataró. L’associació Oca de Mataró que organitza la festa assegura que, tot i el canvi d’ubicació, serà “una revetlla com les dues edicions celebrades a La Gàbia: oberta a tots els públics, amb sis hores de música festiva i servei de barra i guarda-roba a preus populars”. L’aforament de la nova ubicació de l’Oca serà de 999 persones al cub i al pati d’assaig d’aquest equipament públic.

A La Gàbia es van celebrar dues edicions de l’Oca els anys 2010 i 2011 després que aquesta festa nasqués per omplir el buit de celebracions populars en una dècada de caps d’any a Mataró. Els fons obtingut en les dues celebracions anteriors és el que permet l’organització de la festa d’aquest any.

En el comunicat l’Oca també explica que farà públic el balanç econòmic de la festa dies després de la seva celebració: “volem que tothom sàpiga quants diners costa l’OCA, en què es gasten i per què cal seguir treballant per tenir un calendari festiu de caràcter popular per a tots els mataronins”, asseguren.

“Una cursa d’obstacles”
En el comunicat fet públic, l’organització de la festa assegura que “ens preocupa que Mataró no disposi d’un espai cobert adient per a la celebració d’esdeveniments com aquest, fet que obliga les entitats que les volen organitzar a fer front a problemes i múltiples despeses de caràcter extraordinari”. L’Oca va valorar diferents alternatives a La Gàbia però les va descartar totes menys el local dels Capgrossos.