L’organització de les FAC, satisfeta per l’acollida de la festa

Agraeixen el suport de les AAVV i critiquen les traves de l’Ajuntament

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Dimarts, 17 Setembre 2013 10:18

Un moment de les primeres FAC

L’organització de les Primeres Festes Anticapitalistes s’ha mostrat satisfeta per l’acollida que ha tingut la celebració d’aquest passat cap de setmana. Consideren que el missatge per conscienciar la població que existeix un model alternatiu ha arribat i confien que l’any vinent podran celebrar-les de nou, malgrat que “l’Ajuntament no ens ha facilitat l’ajuda que esperàvem”.

“Ha vingut i s’ha interessat més gent de la que pensàvem”. Aquesta és la valoració que fa l’organització de les Primeres Festes Anticapitalistes que es van celebrar entre el 13 i el 15 de setembre. Des de les FAC, destaquen l’afluència de públic al Taller de Cooperativisme i Ocupació amb solucions a la crisi de l’habitatge i afirmen que “els assistents s’han interessat i preguntaven per aquestes noves fórmules”. Així mateix, remarquen que “la Trobada de Col·lectius socials de la ciutat i la Mostra de Col·lectius han tingut molt d’èxit”. Una sèrie de fets que veuen com a positius perquè la iniciativa volia convertir-se en una eina de reivindicació i politització amb la voluntat de construir un model alternatiu d’oci basat en l’autogestió, el mutualisme i la cooperació.

Precisament, l’autogestió és un dels puntals de les FAC, que han estat possibles gràcies a un procés de micromecenatge online anterior que va recaptar més de 2.000 euros, uns diners que s’han destinat íntegrament a la trobada. Així, reivindiquen que “si volem una societat que s’organitzi i lluiti des de baix, havíem d’autofinançar-nos, igual que fan els col·lectius tradicionals”.

Crítics amb l’Ajuntament

Des de l’organització també han explicat que la gestació de les festes no ha estat fàcil: “en un inici volíem fer-ho al passeig del Callao, però calia fer molts tràmits i vam veure’ns obligats a traslladar-nos”. L’acollida al barri de Cerdanyola, tanmateix, “ha estat excel·lent” i afegeixen que “gràcies a les Associacions de Veïns hem pogut tirar endavant la festa amb el material necessari”, ja que segons asseguren, “vam demanar a l’Ajuntament taules i cadires per fer la festa i se’ns va negar l’ajuda”.

Les FAC podrien repetir l’any vinent gràcies a la recaptació econòmica aconseguida durant el cap de setmana. Des de l’organització avancen que “podria ser en unes dates similars, però no sabem si de nou al Parc de Cerdanyola” i que l’objectiu és “consolidar-les igual que a altres municipis com El Masnou, Manresa o Sabadell”.