Segon any de revetlla de Sant Joan a Can Xammar

La proposta té “vocació de ciutat” i vol suplir la festa que Mataró no té

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 10 Juny 2013 13:03

Revetlla popular de sant joan a can Xammar

El Públic aposta per segon any consecutiu per la revetlla popular de Sant Joan a Can Xammar. Els organitzadors aposten de nou per la música local en una festa que asseguren “és del tot popular” i que neix per donar resposta a la falta d’iniciatives públiques per a la nit del 23 de juny.

Per segon any, Can Xammar serà la seu de la revetlla popular de Sant Joan. Eloi Aymerich i Xandri Calsapeu, socis del cafè cultural El Públic, han presentat en roda de premsa el cartell, obra de la il·lustradora mataronina Lara Sànchez, i la programació d’actuacions. Unes actuacions que Aymerich ha definit com a “apostes per l’ambient festiu i amb ritmes molt ballables” i que vindran de la mà de grups locals.

Reggae i rumba

La nit l’encetarà La Traca, un grup local emergent finalista al concurs Esclat Maresme i que participa també a la celebració dels 40 anys de La Soca. Segons Aymerich, “la seva proposta instrumental d’ska i reggae és una gran opció per engegar la nit”. Agafaran el relleu els Tetuà, una formació musical de La Garriga que ompliran la plaça amb rumba catalana i tancarà la revetlla Dj Set, Joan Sala. Tres actuacions que s’intercalaran amb un grup de batucada que “ajudarà a fer els canvis d’escenari més amens”, com ha explicat Aymerich.

Per arrodonir la festa a l’aire lliure, els organitzadors han optat per un fotògraf oficial, Lluís Rugama, i per gravar un vídeo de la revetlla. Tant el muntatge audiovisual com totes les fotografies estaran disponibles a la xarxa dies després.

Revetlla popular de sant joan a can Xammar

“Vocació de ciutat”

Igual que l’any passat, El Públic i Xarxa Clack tiren endavant la iniciativa “amb clara vocació de ciutat”. Així ho ha explicat Calsapeu, que ha deixat clar que “Mataró no pot estar orfe de revetlla de Sant Joan” i per aquest motiu “organitzem una festa oberta al públic i amb la intenció de suplir aquesta mancança”. En aquest sentit, Calsapeu i Aymerich han coincidit a l’hora de lamentar “la falta d’implicació i de complicitat de l’Ajuntament” i s’han mostrat decebuts perquè “no entenen que cal una festa que nosaltres considerem com un espai de trobada vital per a la cohesió social i per arrelar el nostre caràcter mediterrani”.

Per tal de mostrar aquest esperit públic, Aymerich ha detallat que “es publicarà a les nostres webs el balanç econòmic per rendir comptes amb la ciutadania”, alhora que ha de ser una eina transparent “per intentar convèncer l’Ajuntament que malgrat ser entitats privades impulsem l’acte amb vocació pública perquè la ciutat no té una iniciativa així”.

Cartell Revetlla de Sant Joan a Can Xammar