Merino: “Aquesta menció és de la ciutat i per a la ciutat”

Mataró reconeix la Processó de Divendres Sant com a patrimoni local en un acte institucional

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 28 Maig 2013 10:05

Processó General Patrimoni

L’Ajuntament va reconèixer el cap de setmana passat la Processó General de Divendres Sant com a patrimoni local en un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament. La celebració va servir per recordar els orígens i la importància de la Setmana Santa a la ciutat gràcies a una conferència que va anar a càrrec de l’historiador Xavier Alarcón. Així mateix, Jordi Merino, president de la Comissió de Setmana Santa, va fer un discurs d’agraïment en què va animar la ciutat a mantenir aquesta tradició.


La Comissió de Setmana Santa va rebre dissabte la placa per la qual l’Ajuntament atorga el títol de Patrimoni cultural de la ciutat de Mataró a la Processó General de Divendres Sant. Jordi Merino, president de la Comissió de Setmana Santa, va agrair el títol perquè “el rebem per part de la ciutat i és també per a la ciutat”, alhora que va assegurar que “des de la Comissió ens comprometem a continuar treballant amb el mateix rigor, entrega i participació que els 27 anys que ens precedeixen”.


Així mateix, Merino va destacar la singularitat de la processó, atès que “quan sovint des de fora parlen de la Processó General de Divendres Sant de Mataró subscriuen que recull diferents tradicions, simbolismes i elements culturals, on participen totes les confraries”.

Processó General Patrimoni

 

Tradició important
Xavier Alarcón, historiador de la ciutat i membre del Museu Arxiu de Santa Maria, va impartir la conferència ‘La Setmana Santa i Mataró: pinzellades d’una llarga història en comú’. Alarcón va recordar l’important llegat de la Setmana Santa a la ciutat i va fer-ne un paral·lelisme amb l’evolució de les institucions públiques locals. L’historiador també va posar de manifest la importància d’aquesta tradició a la ciutat.