Sant Simó arriba amb multitud d’actes en la primera edició de la Festa Petita

La celebració arriba aquest any sent Festa Major Petita de la ciutat

Sant Simó es presenta aquest any amb multitud d’actes. Així, després que es declarés Festa Major Petita de la ciutat, l’ermita s’engalana per gaudir dels dies més festius que vénen a cloure el calendari festiu de Mataró i que són, també, una mostra de la vida parroquial de l’ermita. Amb el títol oficial sota el braç, Sant Simó es disposa a gaudir de la festa del sabre el proper dia 28.

 

Molts actesL’edició d’aquest any ve marcada per la multitud d’actes que s’han organitzat. La festa ja es va iniciar el cap de setmana passat amb activitats com ara un concert de Genís Mayola i Pepe Camacho, la 19a Marxassa, un concert de música barroca i una conferència sobre la història recent de l’ermita.  Aquestes activitats han estat l’avantsala del que suposarà la celebració amb majúscules de les festes de Sant Simó d’aquest cap de setmana.El 28, plats fortsL’Ajuntament ha donat el títol de Festa Major Petita a les festes de Sant Simó amb la voluntat de convertir-la en una veritable festa de tardor de Mataró. Aquest cap de setmana és replet d’actes. La vigília de Sant Simó compta amb un matí d’activitats amb una exposició artística, un concurs fotogràfic i un intercanvi de plaques de cava. A continuació, es donarà pas a una programació molt encaminada al públic infantil. Una hora dedicada als contes i tallers infantils que es completaran amb la ja tradicional cercavila de gegants del dissabte a la tarda. Serà llavors el torn dels Capgrossos de Mataró. Bones HavaneresLes Havaneres del dissabte al vespre comptaran amb un dels grups més prestigiosos com és Port Bo. Són una de les formacions impulsores de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions. Unes havaneres, que precediran el gran dia 28, el de Sant Simó. L’eucaristia de Sant Simó es durà a terme després de la nova processó de Sant Simó, que recollirà els gegants a la Plaça de l’Havana, que anirà en cercavila fins a l’ermita. Un any desprésLa festa de Sant Simó ve marcada, aquest any, pel punt d’inflexió que va marcar la commemoració dels 400 anys de l’ermita. Un any que el mateix Alcalde Joan Mora valora en el seu escrit al programa: “amb el pòsit i tradició que representen quatre segles d’història, arriba l’hora d’aixecar la mirada més enllà de l’horitzó per projectar cap al futur aquesta festa i aconseguir que tingui un paper encara més central”.

Només els Gegants aniran a Sant SimóTot i que l’IMAC ja havia disposat tota la preparació de l’acte, les festes de Sant Simó no tindran com s’esperava la prevista rèplica de l’Anada a Ofici des de l’Ajuntament fins l’ermita. Cultura va comunicar dimecres de la setmana passada que finalment seran sols els Gegants de Mataró els que visitin Sant Simó com marca la tradició sempre que el dia del Sant s’escau en diumenge. Les desavinences polítiques entre partits a l’Ajuntament han precipitat la suspensió de l’acte previst inicialment, que havia de treure al carrer tot el seguici festiu de la ciutat, amb totes les comparses institucionals i el Consistori des de la Casa Gran i fins Sant Simó.Fonts de l’IMAC asseguren que de cara a l’any que ve es manté la intenció de potenciar Sant Simó com a Festa Major petita amb una major participació de les comparses de la ciutat que vagi més enllà que la visita de la Família Robafaves, el proper dia 28.