Cinc propostes a la nova temporada del Fet a Mataró

Can Gassol tornarà a ser l'epicentre de la creació artística i acollirà fins al 20 de desembre diversos espectacles audiovisuals i de teatre, circ, dansa o titelles

  • Redacció // Foto: Ajuntament de Mataró
  • Dijous, 03 Octubre 2019 09:42

Litus, a Can Gassol

El cicle Fet a Mataró enceta, aquest diumenge 6 d’octubre, una nova temporada. Can Gassol Centre de creació d’arts escèniques tornarà a ser l’epicentre de la creació i acollirà fins al 20 de desembre cinc propostes que combinen nombrosos estils escènics: teatre de text, circ, dansa, teatre d’objectes, titelles i audiovisuals.

Dos dels espectacles seran estrenes i tres seran assaigs oberts que serviran a les companyies per avaluar com respon el públic a la seva proposta encara no tancada.

De la nova temporada en destaca la programació de dos espectacles amb segell mataroní: “It's All About The Ggggrrrrrrrrrrrr”, una obra sobre l’agressivitat, la ràbia, la guerra, la postveritat de la política i l’autoparòdia del poder masculí dirigida per Max Grosse Majench amb la interpretació d’Adrià Botella i Oriol Guanyabens; i “Litus”, la nova producció de la Sala Cabanyes, dirigida per Pere Vázquez i escrita per Marta Buchaca. La darrera és una comèdia agredolça amb tocs de thriller, que parla de l’amistat, la mort i l’amor i que es podrà veure els dies 1,2,3,8, 9 i 10 de novembre.

Els assajos oberts

Divendres 11 d’octubre serà el torn de “Pauuuuuu”, una coproduccció entre quatre companyies de titelles de l’estat: La Mar de Marionetas de Madrid, Teatro de Carmen de Murcia, Teatre Buffo de València i Binixiflat de Catalunya. A Mataró es podrà veure la versió en català d’aquesta invitació a la reflexió sobre la resolució de conflictes, des d'una actitud filosòfica i lúdica.

Joan Català, un especialista en espectacles interdisciplinaris, provarà el proper 30 de novembre amb el públic com respira el seu nou projecte “5.100 m/s”, que per primera vegada no farà sol. Circ, música, dansa i gest, en un laboratori de creació que imagina els espais escènics com a éssers vius.

El Fet a Mataró es clourà el 20 de desembre amb “Ahir” dels Animal Religion, una companyia que  treballa per innovar el circ i buscant-hi mitjans d’expressió nous. “Ahir” és un espectacle interdisciplinari de circ que uneix cos, llum i so, que parla de la relació del passat amb el present.

Tant les entrades de pagament com les invitacions de tots els espectacles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i els dimecres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.