Billy Elliot: la passió per la dansa torna a la Sala Cabanyes

El musical dirigit per Pere Vàzquez retorna després de sumar 4.000 espectadors la temporada passada

Cultura 2019, billy elliot

El musical “Billy Elliot” torna aquest cap de setmana a l’escenari de la Sala Cabanyes. Després de l’èxit de l’any passat, el nen que vol ballar, els agents de policia i els miners que fan vaga contra el govern de Margaret Thatcher faran vuit funcions més d’aquest popular musical, de gran èxit internacional.

Prop de 4.000 persones van veure “Billy Elliot” l’any passat. Pere Vàzquez dirigeix un muntatge en què una quarantena d’actors i actrius canten i ballen en una història sobre els somnis i la lluita contra els estereotips.

Joan Garcia i Quim Font s’alternen en el paper de Billy Elliot, el nen d’onze anys que, per casualitat, descobreix la seva passió per la dansa en un poble en plena efervescència social per la vaga que els miners fan contra el govern conservador de Thatcher.

La passió amagada

El pare de Billy Elliot l’apunta a boxa al casal del poble, però malgrat els esforços de l’entrenador George (Quim Llorens) i la companyia del seu millor amic Michael (Quim Font / Josep Maria Pons), a en Billy no li agrada la boxa. Un dia que es queda fins més tard al casal, es troba per casualitat a la classe de dansa de la senyora Wilkinson (Mercè Bellido) i s’enamora del ballet clàssic.
El noi començarà a fer classes d’amagat amb la senyora Wilkinson, que li veu possibilitats d’entrar a una de les acadèmies de dansa més importants de Londres, però també haurà de lluitar contra els prejudicis de bona part del seu entorn per poder fer realitat el seu somni.
Una setantena de persones fan possible aquest muntatge de Sala Cabanyes.

El musical torna en 8 passis entre dissabte 30 de març i el diumenge 28 d'abril