La Riera tota de Roig

Mataró celebrarà aquest dissabte el Dia Mundial del Teatre amb una acció teatral impulsada per l’Aula de Teatre en la que omplirà el centre de Mataró

Cultura 204/2015, Aula teatre 1

El pròxim dissabte 24 de març la ciutat de Mataró celebra el Dia Internacional del Teatre amb una acció al carrer per reivindicar el despertar de les emocions a través d’aquesta disciplina artística. Aquest dia va ser creat l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra tradicionalment en 27 de març. En aquesta ocasió la Riera s’omplirà de persones que transformaran la seva grisor en un despertar ple de vitalitat. Ho faran a les 18.30h a través d’una acció col·lectiva que demostra la vitalitat que fa sentir el teatre a partir del Roig. Prop d’una trentena de participants de diferents edats i disciplines de l’Aula de Teatre, de la Sala Cabanyes, de la Saca, i actors a títol individual. Aquesta acció, però, no serà l’única perquè també s’oferirà una programació de teatre especial a diversos equipaments de la ciutat.

L'activitat prevista a les 18.30h a la Riera s'ha posposat pel pròxim 7 d'abril a causa de les condicions meteorològiques adverses.

La programació

El dissabte 24 de març i el diumenge 25 a les 19h Can Gassol oferirà dins el Cicle Fet a Mataró ‘La casa del darrere. Un espectacle basat en El diari d’Anna Frank’. Es tracta d’una adaptació teatral de la companyia La immortal en el que l’espectador veurà la lluita per la supervivència, l’ajuda mútua i de descobriment.

Bodas de sangre, una text de Federico García Lorca, es podrà veure al Teatre Monumental el dissabte 24 a les 20.30h i el diumenge 25 a les 18h. L’espectacle està dirigit per Oriol Broggi i compta amb actors com Nora Navas, Ivan Benet o Clara Segura.

Les biblioteques de Mataró es sumes a la festa amb l’Hora del Conte especial amb una sessió de contes sobre el món del teatre. Anirà a càrrec d’Eugènia Gonzàlez i serà dimecres 28 de març a la Biblioteca Antoni Comas.