La Sala s'atreveix amb Billy Elliot

Pere Vàzquez dirigeix el popular musical que ha triomfat a Londres i Nova York sobre la passió per la dansa d’un nen a l’Anglaterra dels anys 80

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 02 Març 2018 11:33

Cultura 2018, billy elliot

El teló de la Sala Cabanyes torna a alçar-se i ho fa per a una ocasió més que especial: 'Billy Elliot', el popular musical de gran èxit a Londres i Nova York. Pere Vàzquez dirigeix un muntatge en què una quarantena d’actors i actrius canten i ballen en una història sobre els somnis i la lluita contra els estereotips. De Billy Elliot se’n faran deu representacions a l’escenari de la Sala

L’acció d'aquesta popular pel·lícula i musical se situa al comtat de Durham, al nord d’Anglaterra, a mitjans dels anys 80, en un moment de gran conflictivitat social en plena vaga dels miners contra el govern de Margaret Thatcher. Billy Elliot (Joan García / Quim Font) és un nen d’onze anys que creix en aquest entorn. Orfe de mare (Lídia Rovira), Billy viu amb el seu pare (Xavier Codony) i el seu germà (Pol Martínez), que treballen a la mina, i la seva àvia (Paquita de la Hoz).

La Sala ofereix un pack d'entrades per 'Billy Elliot' i 'Els Miserables' per 29 euros, un descompte del 15 per cent

El seu pare l’apunta a boxa al casal del poble, però malgrat els esforços de l’entrenador George (Quim Llorens) i la companyia del seu millor amic Michael (Quim Font / Josep Maria Pons), a en Billy no li agrada la boxa. Un dia que es queda fins més tard al casal, es troba per casualitat a la classe de dansa de la senyora Wilkinson (Mercè Bellido) i s’enamora del ballet clàssic. El noi començarà a fer classes d’amagat amb la senyora Wilkinson, que li veu possibilitats d’entrar a una de les acadèmies de dansa més importants de Londres, però també haurà de lluitar contra els prejudicis de bona part del seu entorn per poder fer realitat el seu somni.

Molt cant i ball
El cant i el ball són dues potes fonamentals perquè el muntatge tiri endavant: la direcció musical va a càrrec de Laura Martínez i les coreografies són de Heidi Consegal. En total, a “Billy Elliot” hi ha involucrades més de 70 persones entre intèrprets i equip tècnic.

Cultura 2018, Pere Vàzquez
Pere Vàzquez
És el cinquè muntatge que el director dirigeix a La Sala Cabanyes.