Monòlegs plens de solidaritat

Divendres el Teatre Monumental acull la Nit de Gala de Fundació Maresme amb Víctor Parrado i Marc Boixadera, un artista amb paràlisi cerebral

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 30 Novembre 2017 10:06

Cultura 2017, gala fundació maresmeS'acosta el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i a la Fundació Maresme el celebren amb una nova edició de la Gala de la Fundació Maresme. Enguany serà el cinquè any en què el Teatre Monumental veurà una nit màgica, enguany amb un toc d'humor diferent de l'habitual. Els encarregats de dinamitzar la vetllada seran en Víctor Parrado i en Marc Boixadera, dos monologuistes i showmans que no deixen ningú indiferent amb les seves intervencions. El divendres 1 de desembre a les 20 hores, per només 10 euros es podrà gaudir d'aquesta cita plena de solidaritat.

En Javi Ávila, un dels organitzadors i membre de la Fundació Maresme, anima a tots els mataronins i mataronines a assistir a la gala perquè “és una oportunitat molt especial de veure una persona amb discapacitat obrint les seves capacitats damunt d'un escenari”, explica. Mentre que altres anys la dinamització de la Gala va centrar-se en espectacles de màgia, musicals com el del Rei Lleó o de Pallassos Sense Fronteres, en aquesta ocasió han optat per l'humor de la mà de dos monologuistes de primera.

Un d'ells, en Marc Boixadera, està afectat per una paràlisi cerebral, però això no li ha impedit créixer com a artista i showman i desenvolupar una capacitat humorística de primera. Javi explica que Boixadera “fa un monòleg que reflexiona a partir de la seva experiència” i afegeix que aquesta gala oferirà l'oportunitat de veure “una persona amb discapacitat parlant del seu dia a dia” amb un toc d'humor únic.

Humor amb un missatge

Boixadera va començar amb l'humor perquè, segons explica, com a persona amb discapacitat física tenia dues opcions: prendre's “la vida amb tristesa des del paper de víctima o intentar solucionar-ho” agafant-s'ho amb optimisme. “El meu espectacle passa per les situacions quotidianes en què la gent ens mira diferent, amb llàstima o rebuig”, relata Boixadera. Per això, va pensar d'utilitzar els monòlegs per explicar a la gent les problemàtiques en les quals es troben. 'Posa un discapacitat a la teva vida' és el nom del projecte de Boixadera que té tres branques: “humor, xerrades de sensibilització i xerrades motivacionals per a les empreses”, conclou.