Dues propostes poc convencionals pel cinquè Circ de Nadal

La carpa de la companyia Los Galindos i un espectacle en construcció del Circ Bombeta i el Circ Vermut es podran veure entre el 27 de desembre i el 8 de gener

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 13 Desembre 2016 13:08

Los Galindos

El Nadal, en qüestions cultural, és sinònim de circ a Mataró. Almenys des de fa cinc anys, quan va néixer el que ja s’ha convertit en un festival amb cita pròpia al calendari, el Circ de Nadal. La cinquena edició compta amb dues propostes d’alta qualitat que es podran veure a Mataró entre el 27 de desembre i el 8 de gener. L’una, de la mà de la companyia Los Galindos, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Cultura, i l’altra dels col·lectius Circ Bombets i Circ Vermut.

Un espectacle poc convencional

Entre el 27 de desembre i el 8 de gener, la prestigiosa companyia Los Galindos instal·larà al Pati de la Residència Sant Josep una iurta, o el que és el mateix, una carpa, on hi representaran en dues sessions diàries, ‘Encara no ho sé, Lola’, un espectacle de proximitat on els espectadors podran veure acrobàcies, teles aèries, hula-hop, perxa xinesa, trapezi i pallassos, tot acompanyat de música en directe a través de piano, trompeta, ukelele, acordió i violí.

El repartiment està format per set artistes d'entre deu i 52 anys, entre els quals hi ha Bet Garrel i Marcel Escolano, cofundadors de la companyia, i les seves filles, “amb qui ens fa molta il·lusió compartir aquesta experiència tan íntima i propera”, explicava Escolano en roda de premsa. I és que a l’espai, de només nou metres de diàmetre i amb capacitat per un centenar de persones, “tot passa molt a la vora del públic, que ho veu tot i que viu una experiència de circ allunyada del que és convencional”.

Un muntatge en construcció

L’aposta de la consolidada companyia de Los Galindos contrasta amb la innovadora proposta que el Circ Bombeta i el Circ Vermut portaran al Teatre Monumental els dies 28 i 29 de desembre. Un muntatge encara en construcció titulat ‘Mur’ i que, a banda de portar el segell mataroní, vol reivindicar l’art com a eina d’integració social i, per això, la creació del muntatge compta amb persones discapacitades. 

‘Mur’ és un espectacle fet a partir de nou clowns, 300 cubs i 2 tones de fusta que, col·lectivament, desconstruiran un mur i edificaran un nou món en què persones heterogènies puguin conviure. Compten, a més a més, amb l'assessorament artístic del malabarista Nacho Flores i amb el músic Ramon Giménez.

Les entrades es poden aconseguir a la Direcció de Cultura o a través del portal http://entradesculturamataro.cat i els preus oscil·len entre els 6 i els 10 euros.