El ‘Fet a Mataró’ explora els llenguatges escènics

Dansa, música, circ i teatre es combinen en set espectacles que es representaran a Can Gassol entre el setembre i el desembre

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 06 Setembre 2016 13:27

Fet a Mataró 2016

Les arts escèniques prenen força i es combinen com mai en la nova edició del cicle ‘Fet a Mataró’, que portarà a Can Gassol un total de set espectacles de joves creadors de dins i fora de la ciutat que consolidaran aquesta proposta que promou i alimenta la creació i exhibició de la cultura del país.

El ‘Fet a Mataró’ posarà música i vida al passat fabril de Mataró i Catalunya amb ‘Fàbrica de sons’, una producció amb accent mataroní que contextualitza l’època del boom tèxtil mitjançant la música coral del moment i que ho complementa amb dansa, poesia i música. El Cor Ciutat de Mataró i el Cor Cantiga ompliran de música les fàbriques, naus i colònies de finals del segle XIX sota la direcció de Jordi Lluch, Josep Prats i amb la dramatúrgia de Josep Rodri.

L’espectacle, que s’estrenarà el pròxim dia 18 de setembre al CaixaFòrum, es podrà veure a Mataró el 8 d’octubre i vol recórrer altres espais fabrils del país.

Dansa i circ

Can Gassol també serà l’escenari d’altres muntatges, que a partir del 25 de setembre se succeiran a la ciutat. El jove creador Magí Serra i el seu ‘Furufuflu’, un espectacle de dansa que és “com un viatge en el qual la dansa més física i arquitectònica va adoptant el moviment per explicar moments de la vida”.

El 2 d’octubre li prendrà el relleu Mateu Peramiquel, amb ‘Temps’, que al costat de la ballarina Julia Koneva mirarà d’explicar els factors del temps mitjançant la dansa i la música: “Tots sabem què és el temps fins que ens ho pregunten i llavors pensem en percepció, en velocitat, en espai...”.

La dansa també serà la protagonista d’una altra de les grans apostes d’aquest ‘Fet a Mataró’, que portarà a la ciutat a la reputada coreògrafa Àngels Margarit el 17 de desembre. El Teatre Monumental serà l’emplaçament que Margarit utilitzarà per a presentar al públic les seves dues noves peces ‘Back Àbac i Loopapool’.

Com ja va sent habitual, el cicle també tindrà un racó per al circ, que serà present en aquesta nova edició del ‘Fet a Mataró’. En aquest cas serà, de la mà d’Atempo Circ i Marasma Zibra, que el 27 de novembre oferiran un assaig obert de ‘Pulso’, el seu nou espectacle, i també gràcies a la Companyia ES Eva Szwacer i Emiliano Alessi que presentaran ‘Polos’.

Qui tancarà aquest certamen serà el ja tradicional Circ de Nadal, que se celebrarà els dies 28 i 29 de desembre al Teatre Monumental amb una proposta conjunta de Nacho Flores, Circ Bombeta i Cronopis.

Espectacle inaugural suspès

Menar, l'espectacle que havia d'inaugurar el cicle, es va suspendre la setmana passada a causa de la lesió de Roser Tutusaus, una de les protagonistes juntament amb Joan Català.