El ‘Fet a Mataró’ es converteix en un laboratori artístic

Can Gassol, el Monumental i Can Palauet acolliran tres assajos oberts i dos espectacles creats a la ciutat

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 19 abril 2016 11:17

Fet a Mataró

El ‘Fet a Mataró’ es convertirà en una cuina d’espectacles els propers mesos, ja que la majoria de les propostes que presenta el cicle serviran als artistes per tenir una primera presa de contacte amb el públic. Així, tres dels cinc espectacles són assajos oberts i dos més són muntatges ja estrenats, però que s’han creat a la ciutat.

El dimecres 27 d’abril comença la segona fase del ‘Fet a Mataró’, que convidarà els espectadors a conèixer els processos creatius d’artistes consolidats com Cesc Gelabert i d’altres de joves com Marc Villanueva, acabat de sortir de l’Institut del Teatre.

L’espectacle ‘Pluja’ de la pianista Clara Peya i el clown Guillem Albà serà el primer a passar per Can Gassol, en un format molt íntim perquè el públic senti “el procés d’investigació sobre nosaltres mateixos” que han fet els artistes, mesos abans que s’estreni el muntatge.

L’activitat es traslladarà a Can Palauet el 21 i 22 de maig quan la veterana companyia Escarlata Circus presentarà 'CorroC', una obra de petit format que es combinarà amb una exposició d’un Gabinet de Curiositats i que ha generat un espectacle al voltant de les pedres en forma de cor que fa temps que col·leccionen.

Cap de cartell

El juliol s’iniciarà amb el que és, potser, el muntatge més destacat d’aquesta edició del Fet a Mataró. El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert s’ha posat a les mans de Moisès Maicas per endinsar-se en l’univers poètic del dramaturg francès Valère Novarina en l’espectacle ‘Escrit en l’aire’ que s’estrenarà al Festival Grec i que es treballa a Mataró.

Les dues darreres propostes del cicle tenen un marcat accent mataroní. El 9 de juliol, Factea Produccions portarà un assaig obert comentat a Can Gassol. ‘After the end’ és un text contemporani de l’autor Dennis Kelly que parla sobre l’amenaça del terrorisme.

I qui tancarà la programació serà ‘El show de Happy Pollo’, un espectacle de Marc Villanueva, qui acabat de sortir de l’Institut del Teatre, s’ha rodejat de companys d’estudi per crear aquesta comèdia que reflexiona sobre la cultura i l’entreteniment d’avui en dia.

D’aquesta manera, pren relleu l’essència amb quÈ va néixer el cicle, la de donar suport als creadors i oferir-los un espai on poder desenvolupar els seus projectes. Des de la seva primera edició, el ‘Fet a Mataró’ ha acollit desenes d’artistes que, o bé han presentat els seus espectacles a la ciutat, o han pogut fer-hi una residència de creació.