El nou 'Sortim en família' aposta per la formació musical

El 10 de gener comença i comptarà amb 9 espectacles i 2 tallers familiars

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 08 Gener 2016 13:02

Cultura 2014/2015, sortim en familia

La vuitena edició del cicle Sortim en família presenta 11 activitats per a tota la família, de les quals dues són tallers musicals adreçats als més menuts, però també als seus familiars. Des del 10 de gener al 17 d’abril el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i la Sala Casal Aliança seran els espais que acolliran les propostes sorgides del treball conjunt de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Grup Xarxa Mataró, Circulant, circ en en moviment i AA CC Maresme Titelles.

Davant la bona acollida de la passada temporada es repetirà el taller musical que organitza l’Ajuntament i que vol donar recursos per crear les primeres arrels musicals entre els pares i els fills.

En aquest taller, que conduirà l’especialista musical per a nadons Alba Pujol, distribuirà els participants en dos blocs: el 21 de febrer es faran dues sessions (10.30 i 12 h) adreçades a menuts de 0 a 18 mesos i dues sessions a les mateixes hores el 13 de març, però aquest anirà adreçat a infants de 19 mesos a 3 anys.
Les 20 famílies que es podran apuntar a cada una de les sessions treballaran també amb dos músics i una ballarina.

Les propostes de l'Ajuntament

L’altra proposta formativa de la nova temporada del Sortim en família serà diumenge 3 d’abril al teatre amb el projecte de la Casa de la Música “Allà a Mataró hi havia un tramvia”. Aquest és un taller-concert que pares i fills treballaran prèviament amb els músics de La Coixinera per acabar cantant plegats damunt l’escenari amb el grup mataroní.  “Allà a Mataró hi havia un tramvia” forma part del projecte de la Casa de la Música de Mataró “Canten els més xics”, que treballa durant l’any amb alumnes de diverses escoles una cantata que els reuneix a l’escenari del Teatre Monumental al mes de maig. A aquests muntatges cal sumar les propostes de Circulant, la Xarxa i AACC Maresme Titelles, que completen l'oferta.