Salvador Espriu s'endinsa entre els usuaris del Mataró Bus

Alumnes de l'Aula de Teatre reciten poemes de l'autor en el centenari del seu naixement

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 11 Juliol 2013 09:56

L'acció de CAPS.A dins l'Any Espriu

Els usuaris del Mataró Bus van poder gaudir ahir dimecres de la poesia de Salvador Espriu. Coincidint amb el centenari del seu naixement, alumnes de l'Aula de Teatre del municipi van realitzar durant tot el dia una acció consistent en pujar als autobusos i recitar diversos poemes d'Espriu. A més, es repartien els poemes llegits per tal d'acostar l'obra del poeta als mataronins. Els viatgers responien amb aplaudiments i alguna pregunta als impulsors de la iniciativa, el co·lectiu CAPS.A. L'acció s'emmarca en els actes de celebració de l'Any Espriu en el conjunt de Catalunya.


En total més de 40 persones organitzades en diferents torns van pujar i baixar dels vehicles recitant poemes d'Espriu. Als autobusos els encarregats de recitar els poemes es trobaven públic de tot tipus, des de persones grans fins a petits, i fins i tot algun casal, que escoltaven amb entusiasme els versos recitats. Aplaudiments en finalitzar el petit recital en moviment i molta il·lusió per part de les encarregades de llegir els poemes que també feien una petita introducció de qui és Espriu i el perquè de la iniciativa coincidint amb el centenari del seu naixement.

Acostar Espriu a nous públics

Un dels membres CAPS.A., Jaume Simon, explica que van pensar a fer aquesta acció dins dels autobusos perquè era una forma d'apropar l'obra del poeta "a gent que normalment no el llegiria". Afegeix que als autobusos puja gent molt diferent i hi ha qui es retroba amb l'autor i hi ha qui no l'ha sentit mai, per això espera que sigui "una porta oberta perquè en baixar es decideixen a anar a buscar algun llibre seu".  Simón va explicar que la iniciativa s'emmarca en els actes que està fent el col·lectiu CAPS.A. on cada mes celebra una acció cultural diversa. Al juliol es va decidir fer aquesta iniciativa als autobusos per participar també en l'Any Espriu, de qui ha destacat "el seu lligam amb el Maresme".