Produccions novedoses a la cartellera teatral de Mataró

La programació de teatre i dansa del Monumental compta per l’últim trimestre de l’any amb 7 muntatges d’allò més diversos entre ells. Des d’un musical fins a produccions que incorporen les noves tecnologies i una obra clàssica com és “Juli Cèsar”, de Shakespeare es podran veure al teatre mataroní.

Les noves tecnologies pugen a l’escenari
La novetat més destacable del programa és justament la realització de dues propostes que incorporen les noves tecnologies a la dansa i el teatre.

El primer d’aquests espectacles és “Occupations”, un espectacle de dansa contempòrania el qual la mataronina Maria Rovira a concebut i coreografiat. “Occupations” arribarà a Mataró dues setmanes desprès de la seva estrena a Berlín.

El segon és una iniciativa molt curiosa i novedosa, la producció “Transversal telemàtic: surfing la bomba informàtica”. Aquest projecte es realitzarà conjuntament a sis poblacions de Catalunya, Granollers, Sabadell, Vic, Olot, Tortosa i Mataró. Les sis estaran conectades a través d’internet i podran veure l’espectacle simultàniament a les pantalles que es situaran en els teatre dels municipis. L’objectiu d’aquesta extranya proposta és explorar nous llenguatges escènics.

Els tres guanyadors
Però no només l’oferta estable de teatre i dansa omplirà la programació teatral de la ciutat. Els guanyadors de la 3º Convocatòria dels Ajuts a la Creació Escènica presentaran els seus muntatges: “Lúltim cigarro” de Daniel Feixas, “Marcovaldo” basat en relats d’Italo Calvino i “El formulari”, un espectacle infantil.

Novetats a l’Aula de Teatre
A més l’Aula de Teatre programarà un total de cinc cursos anuals i cinc monogràfics. Cal d’estacar entre ells un monogràfic de dansa per a tot el curs i l’acord de realitzar un taller d’escriptura teatral en acord amb l’obrador de la sala Beckett.

Programació de teatre i dansa octubre-desembre 2003

Divendres 3 d'octubre, 22.00 h.
Teatre. Juli Cèsar, de William Shakespeare.
Producció de la companyia Teatre Lliure. Direcció d'Àlex Rigola

Divendres 17 d'octubre, 22.00 h.
Musical. Jugant a Rodgers.
Producció de la companyia El Musical Més Petit. Direcció de Daniel Anglès

Dissabte 25 d'octubre, 22.00 h.
Teatre. Transversal telemàtic: surfing la bomba informàtica.
Producció de la Xarxa de Creació formada pels ajuntaments de Granollers, Lleida, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, La Seu d'Urgell, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú. Direcció de Dogoneff-Maria de Marias i Andrew Colquhoun.
S'inclou a la Setmana de Noves Tecnologies

Divendres 31 d'octubre, 22.00 h.
Dansa contemporània. Occupations.
Producció de la companyia Trànsit. Direcció i coreografia de Maria Rovira
S'inclou a la Setmana de Noves Tecnologies

Dissabte 15 de novembre, 22.00 h.
Teatre. Wilt, de Margaret Edson (premi Pulitzer 1998).
Direcció de Lluís Pascual.

Divendres 21 de novembre, 22.00 h.
Teatre. Mestres antics, de Thomas Bernhard.
Direcció i adaptació de Xavier Albertí.

Divendres 12 de desembre, 22.00 h.
Musical. Follies, una revista musical.
Producció de Teatre Artenbrut i Teatre Kaddish. Direcció musical de Xavier Torras. Dramatúrgia i direcció de Josep Costa.