El Dia de la Música ja no escollirà els grups locals per Les Santes

Els concerts es concentraran i es convoca un concurs per la sintonia de la ràdio

El Col·lectiu de Músics del Maresme i el PMC van presentar conjuntament el passat dia 23 la programació del Dia de la Música. Les novetats són diverses, però passen, sobretot, per la concentració dels concerts en tres escenaris: un davant de l’Ajuntament i altres dos a la plaça de Santa Anna. Enguany, no es celebrarà el tradicional concurs de formacions locals que premia el guanyador amb la seva participació a les Santes, ja que aquest any els grups de casa tindran un escenari propi durant tots els dies de festa. La decisió de centralitzar els concerts en dos punts farà que la música no cessi mentre que els grups interessats en tocar en aquest dia tan especial ho han de fer saber al Patronat abans del dia 1 de juny.

El Dia de la Música se celebrarà el 17 de juny però els actes s’allargaran fins el dimarts 20. El dissabte hi haurà les actuacions musicals de les escoles de música de la ciutat i el concurs musical de la pròpia diada que l’any passat va adjudicar-se Ebri Knight. L’endemà diumenge a la Plaça de Santa Anna es presentarà el projecte “Mataró sona” amb una classe mestra i diferents concerts. Pel dimarts quedarà l’acte més acadèmic amb una conferència sobre la Plataforma d’Autoeditors i al Casal s’acabarà amb un concert de cloenda del cicle d’activitats que recorden el 250è aniversari de la mort de Mozart.

Concurs per la sintonia de Mataró Ràdio
L’acte de presentació també va servir per donar a conèixer una altra iniciativa conjunta del Col·lectiu i el Patronat com és el concurs per escollir la sintonia de Mataró Ràdio. Abans del 16 de juny, els grups que vulguin compondre la sintonia per l’encara inexistent emissora local, han d’adreçar el seus treballs al PMC. Es busca una peça instrumental de tres minuts i mig de durada màxima. S’escolliran 5 treballs, l’un com a sintonia principal de l’emissora i els altres quatre per a programes específics de la pròpia Mataró Ràdio.