L’art contemporani i els mitjans de comunicació a debat

Can Xalant organitza un encontre entre artistes, periodistes i institucions culturals

‘Visible/invisible. L’art contemporani i els mitjans de comunicació’. Aquest és el títol del proper encontre de creadors que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny al centre de creació i pensament contemporani de Mataró, Can Xalant. Les jornades reuniran a artistes amb crítics d’art, periodistes i representants de diverses institucions culturals. El director del Patronat Municipal de Cultura, Rafael Millán, el director de Can Xalant, Pep Dardanyà, i el director del projecte KRTU, de la Generalitat de Catalunya, Vicens Altaió, han presentat aquest matí ‘Visible/invisible’ que comptarà amb la destacada presència de l’artista xilè Alfredo Jaar.

L’encontre “té per objectiu reflexionar sobre les múltiples relacions creatives, dialògiques i conflictives que s’estableixen entre l’art, la societat i els mitjans de comunicació”. D’aquesta manera defineix Can Xalant ‘Visible/invisible’, una trobada organitzada per KRTU, del Departament de Cultura de la Generalitat i Can Xalant. Al llarg de dos dies, conferències i taules rodones ompliran l’espai del recent estrenat centre mataroní ocupades en l’anàlisi de l’art amb els actuals mitjans de comunicació, amb la intenció de despertar un cert esperit crític i autoreflexió.

Taller amb Alfredo Jaar
Per altra banda, els dies 5, 6 i 7 de juny el propi Alfredo Jaar, afincat a Nova York, oferirà el taller ‘L’estètica de la resistència’. El taller està destinat a investigar nous mètodes de presentació i de representació “amb el desig de crear nous models d’intervenció pública i de resistència”.

Pàgina web de Can Xalant

Pàgina web de l’artista xilè