Tadashi Kawamata construeix arquitectura efímera a Can Xalant

L’artista japonès ha estat l’encarregat d’impartir un taller sobre concepció, disseny i realització de l’arquitectura efímera

L’artista visual japonès Tadashi Kawamata ha estat el mestre d’honor en el taller sobre les estructures efímeres que s’ha fet a Can Xalant. El taller ha consistit en sis dies de treball dedicats a pensar, dissenyar i construir una obra arquitectònica temporal al pati del centre de creació. Al voltant d’una vintena de joves van participar en l’activitat.

Artistes visuals, arquitectes, estudiants d’art, d’arquitectura i d’interiorisme van ser els joves que van poder gaudir del taller de Kawamata. El mestre d’excepció va transmetre els seus coneixements als participants, va ensenyar-los a entendre l’arquitectura efímera, però també va treballar amb ells mà a mà per a construir-la. El resultat final ha estat la creació d’un espai que no serà permanent al pati de Can Xalant. Però malgrat aquest estat temporal, el centre ja ha programat algunes activitats per realitzar-hi, com concerts de dj’s i projeccions que es faran a principis d’estiu.

Una visita molt profitosa
El taller va començar el passat dia 8 i la construcció es va acabar el dia 12. Malgrat tot, el veritable punt i final de l’experiència va ser el dia 13 amb una jornada de conferències on Kawamata va mostrar i explicar algunes de les seves obres. La visita del japonès al centre i el taller amb els alumnes ha estat valorat molt positivament pels seus organitzadors.

Tadashi Kawamata ha estat professor de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Tokyo des del 1999 i fins l’any passat. A més, l’artista ha participat en projectes i exposicions de tot el món com la Biennal de Venècia del 82 o la Triennal de Yokohama del 2005. A més, actualment està participant en els preparatius de la Expo de Saragossa que es farà el 2008.