El SupermerCAT s’instal·la a la biblioteca Pompeu Fabra

El gran quiosc de revistes es català hi serà fins dissabte

Amb la intenció de donar a conèixer i fer difusió de les publicacions escrites en català, s’ha instal·lat a la biblioteca pública Pompeu Fabra, un gran quiosc de revistes, el SupermerCAT. En aquest espai es poden trobar les 140 capçaleres que editen en català, que totes elles publiquen uns 700.000 exemplars mensuals i que tenen una audiència d’uns 2,5 milions de lectors, totes elles pertanyen a l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, l’APPEC, que a la vegada és la organitzadora del SupermerCAT.

Sota l’eslogan “Vine al súper, compra cultura”, el visitant a aquest quiosc podrà llegir i endur-se a casa algunes d’aquestes publicacions exposades. Entre les desenes de publicacions es pot trobar la revista El Tot Mataró, dincs el grup d'edicions de l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta, l'ACPG. Paral·lelament a la mostra de capçaleres també es realitzen un seguit d’activitats relacionades amb els publicacions que es poden trobar al SupermerCAT. Ahir va tenir lloc un espectacle infantil a càrrec d’Oriol Bargalló, amb cançons tradicionals catalanes. I per dissabte està previst un tast de vins organitzat per la revista Cupatges, una publicació catalana de la cultura del vi.

En català, i tant normal
En la presentació del quiosc, el president de l’APPEC, Francesc de Dalmases va destacar l’important creixement que ha experimentat el sector de les publicacions en català, i sobretot dins l’àmbit de la industria cultural. Dalmases creu q l’associació està fent un gran treball de normalització lingüística i que ja queden enrera els anys en que les publicacions en català eren mig clandestines.