‘Un dia per l’esperança’ treu al carrer la tasca d’Intermón Oxfam

Els actes a Mataró comptaran amb Nicaragua com a exemple dels treball de IO

Intermón Oxfam celebra avui Un dia per l’esperança, la seva festa anual. Enguany és la dotzena edició de la festa, una celebració que en el 2006 també vol ser l’inici dels actes del 50 aniversari de l’organització. Un dia per l’esperança se celebra a 46 ciutats d’Espanya i Andorra. A Mataró els actes es faran a la plaça de l’ajuntament i la jornada comptarà amb la presència del periodista Quim Barnola i l’exemple de Nicaragua com a mostra de la tasca d’Intermón.

Un dia per l’esperança és un acte festiu, que vol mostrar de manera lúdica i apte per a tota la família la tasca de la ONG. Així, els assistents que s’hi apropin trobaran informació sobre els projectes d’Intermón Oxfam, ja sigui en el camp dels ajuts al desenvolupament, les actuacions d’emergència, les campanyes de mobilització social o el comerç just.

Un record a tots els col·laboradors de IO
Els nens acostumen a ser els protagonistes d’aquestes festes, i enguany, no serà diferent. Però aquest any la celebració, aprofitant la coincidència amb els 50è aniversari de IO també tindrà com a protagonistes tots els que han col·laborat amb la ONG. “La nostra celebració és la de totes les persones que ens han ajudat arribar fins aquí i per això els vam convidar que s’uneixin a nosaltres aquest cap de setmana” explica Cristina Armengol, coordinadora d’Intermón Oxfam a Mataró.

La situació a Nicaragua ha estat l’exemple triat per il·lustrar la tasca que desenvolupa Intermón. Així, mitjançant el programa La Nicaragua Possible s’explicarà el treball actual de cooperació, un treball finançat per la Unió Europea i que gestionen juntament amb 23 organitzacions locals. S’explicarà com la feina de IO abarca des del treball de desenvolupament rural, fins a la participació política i la sensibilització social. D’altra banda, els actes a Mataró comptaran amb la presència del periodista Quim Barnola, que serà l’encarregat de llegir el manifest de la festa del 2006.

Des de Intermón Oxfam senyalen com Un Dia per a la Esperança és la festa de la ONG que més participació aconsegueix. Arien Arpa, directora general d’Intermón Oxfam, ho explica així: “El suport cada vegada major de la ciutadania a Un dia per a l’Esperança, en paral·lel al creixement de la nostra organització en aquests anys, proven que cada vegada som més ells que considerem que la probresa que sofreixen milions de persones arreu del món, és un problema que ens afecta a tots”.