Castellers, gegants i un ball acompanyaran els llibres i les roses per Sant Jordi

El Llibre Gegant de la Ciutat celebra el seu trentè aniversari i la Fogonada el desè

La Plaça Santa Anna torna a omplir-se des de divendres a diumenge de parades de llibres i roses per celebrar el dia dels enamorats. Les paradetes romandran obertes des de primera hora del matí, però al llarg del dia seran moltes més les activitats que es faran a la ciutat per celebrar Sant Jordi. Una actuació castellera, la creació del llibre gegant de la ciutat i la Fogonada que enguany arriba al seu desè aniversari són algun dels actes de la jornada.

A partir de les 12 del migdia de dissabte començarà la creació del llibre gegant de contes de la ciutat. Es tracta de l’escriptura d’un llibre de contes creats per diversos mataronins i de la seva il·lustració de la mà de joves artistes. Enguany el llibre gegant de contes de la ciutat arriba a la seva trentena edició.

També a partir de les sis de la tarda la família Robafaves encapçalarà una trobada de tots els gegants i nans de la ciutat. Més d’una quarantena de figures desfilaran per la ciutat en un recorregut que començarà a la plaça de la Muralla per acabar a l’ajuntament.

Castellers, poemes i música
I serà justament davant de l’ajuntament on la colla castellera capgrossos de Mataró farà la seva tradicional actuació del dia de Sant Jordi, a les set de la tarda. Un recital de poemes i música és una altra de les activitats programades. La vesprada anirà a càrrec de la coral Impromtu, i tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre al Casal Nova Aliança. La faceta més religiosa del dia tindrà lloc a les 8 de la nit amb una missa a la parròquia de Sant Josep.

Però en un dia com el de Sant Jordi, el Drac de Mataró no es podia quedar tancat. Ell és el protagonista de la Fogonada, una festa plena de foc i música de la mà del Drac i les Diablesses de Mataró. Aquest 23 d’abril la Fogonada celebra el seu desè aniversari. Drac i Diablesses sortiran a 3/4 de 10 del portal de Barcelona per acabar, també, a l’ajuntament. L’acte que posarà punt i final a la diada serà el ball de Sant Jordi, que començarà només acabar la fogonada a la plaça de l’Ajuntament i amb l’actuació del grup La Coixinera.