Chambao i Muchachito tancaran el Cruïlla 2006 abans de Santes

El concert, el 22 de juliol, també comptarà amb Mojo Project

Ja es coneixen els primers noms que figuraran al programa del Mataró Cruïlla de Cultures 2006. Es tracta de Chambao, Muchachito Bombo Infierno i Mojo Project que oferiran un concert de luxe, segurament al Parc Central, com a cloenda de l’edició d’enguany d’aquest festival. Es desconeixen els altres noms que actuaran tot i que el cartell està a punt de tancar-se. El Festival Cruïlla de Cultures és el gran exponent mediàtic del projecte de la Casa de la Música Popular i s’allargarà, aquest any des de la nit de Sant Joan fins el dissabte 22 de juliol, dia en què es tancarà amb aquest concert, que pertany al Festival itinerant Mestizos.

La gira ”Mestizos” arrencarà el 28 d’abril a Màlaga i arribarà a Mataró després de passar també per Cartagena i València. Compta amb diferents grups dels que La Casa de la Música ha escollit a Chambao, Muchachito Bombo Infierno i Mojo Project per al darrer concert del festival d’estiu de Mataró. El concert, a més, coincidirà amb el primer cap de setmana amb activitats de la Festa Major de Les Santes, que se celebren del 21 al 29 de juliol. Aquest any però i a diferència de l’any passat no hi haurà concert del Cruïlla dins dels dies tradicionals de Santes. Fa un any La Casa de la Música ja va anunciar que festival i festa no es trepitjarien.

Mestissatge de luxe
El concert del 22 de juliol portarà a Mataró tres noms d’autèntic renom. Per una banda el “chill out flamenc” de Chambao, un grup que ha rebut aclamació de públic i crítica i que està en plena gira de presentació del seu àlbum “Pokito a Poko”. Muchachito Bombo Infierno és el fenomen que ha revolucionat el mestissatge barceloní quan aquest semblava estancat. Ha pujat com l’escuma amb temes com “Será Mejor” i el seu estil es defineix com “Rumboxing”, barrejant rumba, flamenco o swing en un directe de vertigen. Per últim Mojo Project fusiona l’electrònica amb el jazz, el funk i el flamenc. El concert del 22 de juliol, amb aquests tres grups, serà una festassa.

Grups mediàtics i emergents
Els tres grups elegits pel darrer concert del Cruïlla són valors emergents dins l’escena mestissa actual. Amb aquests tres noms dins el Cruïlla, el festival de Mataró torna a situar-se com a referent musical quan encara es desconeix els caps de cartells.