Mataró estira Sant Jordi durant tot el mes d’abril

Activitats per a totes les edats i de diferent índole des del 7 d’abril i fins el proper dia 29

Mataró commemora enguany la Diada de Sant Jordi amb més d’una quarentena d’actes que s’allargaran durant gairebé tot el mes d’abril. El Patronat Municipal de Cultura (PMC) juntament amb les diverses entitats de la ciutat que organitzen actes per la diada han dissenyat un programa amb activitats per a totes les edats i de diferent índole: conferències, exposicions, lectures, concerts, etc. Les activitats es van iniciar el passat 7 d’abril i s’allargaran fins el proper dia 29.

L’escriptor Vicenç Villatoro serà el protagonista de l’acte institucional que tindrà lloc el dijous 20 d’abril al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Villatoro pronunciarà la conferència ‘Les paraules i les imatges’ organitzada per Òmnium cultural. Una de les novetats d’aquest Sant Jordi és l’exposició ‘Deu per Quinze, Imatges’ que estarà instal·lada al vestíbul de l’ajuntament del 21 al 23 d’abril. La mostra commemora els 10 anys de la Fogonada i els 15 del naixement del Drac de Mataró. L’exposició mostra un recull fotogràfic d’imatges inèdites del Drac i ha estat organitzada per la Colla del Drac amb la col·laboració del Grup Iluro Foto.

Per altra banda, els mataronins que ho desitgin tindran l’oportunitat de realitzar una visita guiada a l’Ajuntament pels mateixos regidors que donaran a conèixer els aspectes més emblemàtics de la casa consistorial.

Els menuts centren part del programa
Els més petits tindran també la seva dosi de protagonisme, ja que tot un seguit d’activitats relacionades amb la literatura i el foment de la lectura omplen el programa. Activitats educatives sobre la llegenda i la figura de Sant Jordi, els contes de dracs, conferències, actes de lectura en públic i la creació de llibres gegants col·lectius seran alguns dels actes. El disseny del cartell d’aquest any ha estat realitzat per l’agència de disseny gràfic de Mataró “Insòlit” i representa amb elements de foc i aigua la figura del drac.