La Setmana Santa es tanca amb l’adveniment de la Pasqua

La Processó del Silenci, del dissabte, és la que clou els actes religiosos de carrer

L’arribada del diumenge de Pasqua, aquest dia 16, acaba la Setmana Santa de Mataró que aquest any ha arribat a la seva vintena edició des de que les processons van tornar als carrers després d’anys de deixadesa i desemparament eclesiàstic de les mateixes. La setmana de religiositat més intensa acaba amb la Pasqua que sempre comporta les delicioses mones de xocolata o crocant i els menjars més suculents per aquells que s’ho poden permetre, després de dies d’abstinència –almenys culinària. Amb la Pasqua, a més, s’acaba la Setmana Santa entesa com tots els actes que se celebren i que conformen un programa que omple la ciutat de processons i via crucis i converteix els seus carrers en un formigueig constant de milers de persones.

Per a la processó general de Divendres Sant s’espera per aquest any superar les 40.000 persones amb què l’organització va xifrar l’any passat l’assistència de gent. Es tracta d’una de les processons més seguides a nivell català i la que vertebra la unitat que caracteritza la Setmana Santa de Mataró amb tots els seus matisos. La de Divendres Sant, però, sols és la més important de la dotzena de processons que se celebren i que acaben el dissabte amb la del Silenci. La requesta, és a dir l’èxit, que haurà tingut aquesta 20a edició de la Setmana Santa de l’època moderna haurà estat doncs notable i és que són ben pocs els mataronins i mataronines que, quedant-se a Mataró en aquestes vacances primaverals, no assisteix a algun dels actes programats.

La processó del Silenci
Dissabte se celebra la darrera processó del cicle, la del Silenci que protagonitzen la Confraria de la Soledat i la Confraria del Sant Sepulcre. La processó s’iniciarà a dos quarts de set a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança i passarà pel recorregut habitual de la mateixa fins a acabar a la Parròquia de la Sagrada Família. Convé no confondre aquesta processó amb la de la Nit del Silenci que havia de celebrar-se el Dijous Sant, pels carrers del Centre a partir de dos quarts de deu de la nit.