Primer acte de la Mostra de Teatre Juvenil

Els participants es reunien avui al Monumental per fer un petit tast de les obres que preparen

Organitzada pel Patronat Municipal de Cultura, aquest curs la Mostra de Teatre Juvenil arriba ja a la seva sisena edició. Es tracta d’una experiència en què hi participen tots els instituts d’ensenyament secundari de la ciutat. La proposta consisteix en la realització d’uns tallers per proporcionar als alumnes eines d’expressió i d’iniciació al llenguatge teatral, facilitar-los l’accés a la creació artística i preparar el muntatge i representació d’una obra.

El teatre, així, esdevé un mitjà d’intervenció educativa, que permet desenvolupar potencialitats individuals i grupals, destreses intel·lectuals, artístiques o afectives i actituds de sociabilitat i de consciència cívica.

El TNC i l'Institut del Teatre de Vic s'interessen pel projecte
Sota la coordinació pedagògica d’Enric Domingo, aquest dimarts al Teatre Monumental hi ha hagut una trobada de tots els joves participants. Es tractava que cada institut donés a conèixer als companys dels altres centres un petit tast de l’obra que estan treballant, per propiciar la motivació i l’intercanvi de vivències. L’interès d’aquesta experiència mataronina, que és pionera al país, ha motivat la presència a la nostra ciutat dels departaments pedagògics de l’Institut del Teatre de Vic i del Teatre Nacional de Catalunya que han volgut tenir coneixement directe de com es duu a terme.

Els diversos treballs d’aquest any estan dirigits per Immaculada Llorens, de l’IES Miquel Biada, Mercè Bruguera, de l’IES Damià Campeny, Elvira Carrió de l’IES Pla d’en Boet, Montse Muñoz, de l’IES Puig i Cadafalch, Àngels Jubany, de l’IES Alexandre Satorras, i Àngels Sànchez, de l’IES Thos i Codina i es podran veure a les representacions públiques de la 6a. Mostra que es faran en el mateix Teatre Monumental del 8 al 12 de maig.