Mataró recorda els 25 anys de la mort d’Antoni Comas

Xerrades i una exposició recordaran la figura del mataroní i primer catedràtic de català

Enguany es compleixen els 25 anys des de la mort d’Antoni Comas, l’il·lustre mataroní que va ser el primer catedràtic de català. Per celebrar el quart de centenari des de la mort de Comas, s’han programat una sèries d’actes per retre-li un homenatge que s’allargarà durant tot l’any. Xerrades, conferències, una exposició i debats televisats seran algunes de les activitats per recordar el catedràtic.

El dia 23 de març tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament un dels actes centrals, un acte institucional que comptarà amb la presència de nombrosos personatges. Recordaran a Comas representants de la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Generalitat de Catalunya i l’alcalde de la ciutat. A més, es realitzarà la lectura d’una glossa a càrrec del Dr. Joan Solà i Cortassa.

Una exposició commemorativa a finals d’any
L’Òmnium Cultural ha organitzat una sèrie de conferències pels mesos de maig i juny també adreçades a recordar la memòria del mataroní. “Antoni Comas, estudiós de la literatura ” i “El Racó i les tertúlies literàries al Mataró de postguerra” seràn dos de les xerrades a les quals es podrà assistir. A més, a finals d’any s’inaugurarà una exposició commemorativa. Serà els mesos d’octubre i novembre a la Sala d’Exposicions de Caixa Laietana.

El record a la memòria del catedràtic també estarà present en els mitjans de comunicació. El número de Març de Mataró Report i el d’abril de la revista Felibrejada li dedicaran part de les seves pàgines. A més, Televisió de Mataró emetrà una entrevista a representants de la Comissió d’Homenatge i un debat on participaran professors, historiadors i amics de l’homenatjat.

Les activitats es van presentar el passat dimarts 14 a l’Ajuntament de Mataró, i amb la presència de familiars que van recordar la figura de Comas amb emoció.