Can Xalant omple els seus tallers amb les quatre úniques propostes rebudes

Els responsables del centre es mostren "satisfets" per la qualitat dels projectes

Un dels aspectes més destacats de Can Xalant és la pretensió de "donar eines" perquè joves creadors puguin tirar endavant els seus projectes en algun dels tres tallers habilitats en el mateix centre. Però la resposta, pel que fa al nombre, no ha estat l'esperada. La direcció del centre només va rebre quatre projectes (tres individuals, i un d'un col·lectiu de quatre joves) en les primeres convocatòries per ocupar aquests espais que es van tancar a mitjan febrer. Però, tot i això, el director del centre, Pep Dardanyà, va voler treure importància a la quantitat i en va valorar la qualitat i la idoneïtat: "Compleixen perfectament els requisits establerts. Són gent jove, de l'entorn, amb ganes i entusiasme".

La presentació va estar presidida pel president del Patronat Municipal de cultura, Jaume Graupera, que va destacar que s'havien escollit projectes consistents de persones joves als quals es donava l'oportunitat d'aprendre i crear tot compartint coneixements. També va voler incidir en el fet que els beneficiats per aquesta convocatòria eren gent de Mataró i rodalies, amb el qual es posa un punt de partida lògic al què ha de ser una xarxa catalana de la qual Can Xalant n'és pionera.

Diferents perfils de creacions
Una de les incògnites més evidents abans de conèixer els artistes seleccionats per ocupar aquests tres tallers era saber què hi farien. Aquest dubte va quedar més o menys esvaït després de veure els perfils d'artistes. El taller més gran estarà ocupat per quatre joves provinents de mòduls d'audiovisuals i carreres de comunicació, que pretenen crear-hi projectes mesclant audiovisuals i imatge fixa.

En el segon taller s'hi estaran dues artistes locals –Cecília Silvana i Verónica Aguilera– que van ser convençudes a compartir-lo i intercanviar coneixements, treballant una amb pintura mesclada amb teixits i l'altra especialitzada en performances al carrer. El darrer taller, el més petit, serà pel més joves de tots, Albert Ibáñez, que amb només 17 anys col aprofitar per desenvolupar treballs visuals per ordinador, amb programes com el Flash.

Notícies relacionada:
Can Xalant obre la convocatòria de les seves instal·lacions
Can Xalant mostra els seus nous equipaments digital