Els premis Àmfora de fotografia arriben amb bona salut a la trentena edició

Als tres anys de la seva recuperació han aconseguit convertir-se en un referent de la fotografia amateur estatal

Els premis de fotografia que organitza a la ciutat el Foto-cine Mataró de la UEC han arribat enguany a la seva trentena edició amb un gran nombre de participants. El dissabte 11 de febrer es va inaugurar l’exposició de les obres seleccionades a la Sala d’Exposicions de la Caixa Laietana a la plaça Santa Anna.

La inauguració va comptar amb la presència del regidor de cultura, Jaume Graupera, el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, i el president de la secció Foto-Cine d la UEC de Mataró, Jaume Estapé. Entre tots van destacar la bona salut de la que gaudeix actualment el certamen, sobretot tenint en compte que es va reprendre fa tres anys després d’un parèntesi. L’augment d’obres presentades al concurs, la seva bona qualitat i la projecció estatal que ha adquirit el concurs són alguns dels factors que van destacar els seus organitzadors.

El premi d’honor cap a Alacant
El certamen, que compta amb tres categories diferents, ha premiat a gent d’arreu del país. José López Giménez, d’Alacant, ha estat el guardonat amb el Premi d’Honor Trofeu Àmfora del Maresme, el guardó més alt i recompensat amb 360 euros. Tant en el tema lliure com en el premi Ciutat de Mataró 2005 s’han donat com a vencedors quatre primers premis.

Foto-Cine Mataró de la UEC ha rebut gairebé 600 fotografies en l’edició d’enguany. Malgrat la difusió de la fotografia digital, les fotografies analògiques que s’han presentat al concurs encara superen en nombre a les fetes digitalment. Malgrat tot, els muntatges i retocs digitals han abundat entre els premiats.