Xavier Ubach dóna el seu fons d’art a la ciutat

El PMC gestionaran les obres que s’incorporaran al fons del Museu de Mataró

El mataroní Xavier Ubach ha donat a l’ajuntament de la ciutat el fons d’art de la seva propietat. El ple municipal va acceptar el passat 2 de febrer el fons que consta de 110 quadres, 12 escultures, 18 rajoles de ceràmica i una màquina de filmar super 8 mm. Entre les obres d’art hi ha firmes de diferents autors locals i catalans, algunes d’elles amb autògrafs i dedicatòries.

“Vull que ho gaudeixi la ciutat”, ha comentat un Xavier Ubach emocionat al costat d’una de les obres que passarà a gestionar el Patronat Municipal de Cultura. Alfred Opisso, Josep Novellas, Emília Torres, Rovira Brull o Modest Urgell són alguns dels autors de les obres que s’incorporaran al fons del Museu de Mataró. El fons inclou una màquina de filmar de la marca Paillard-Bolex que ha estat propietat d’Enric Fité, Joan Pruna i Santi Carreras. Les úniques condicions de Xavier Ubarch per donar les obres han estat que es mantingui la seva unitat, una bona conservació i l'organització d'una exposició.

El proper objectiu, exposar el fons
Tan l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, com el president del PMC, Jaume Graupera han agraït en nom de la ciutat la donació de Xavier Ubach durant la signatura del contracte de donació. “Les obres esdevindran familiars a la retina de molts ciutadans”, va afirmar Graupera, que va destacar la tasca que el consistori està realitzant per homenatjar “una generació on la lluita cultural va esdevenir una senyal d’identitat”. Per la seva banda, Baron ha indicat que el PMC ja té l’encàrrec de la propera fita, organitzar una exposició del fons que encara necessita una data a concretar.