Arcana aclareix les raons del recurs presentat al concurs de Can Xalant

La cooperativa centra els seus dubtes en la puntuació i valoració d’aspectes concrets del contingut del projecte

La cooperativa Arcana, que va presentar un recurs administratiu davant el Patronat Municipal de Cultura (PMC) a la resolució del concurs per a la gestió i direcció de Can Xalant, van convocar divendres passat els mitjans de comunicació per explicar les raons de dita acció. “Han de resoldre els nostres dubtes, el que diu (la resolució) no correspon amb la puntuació”, va assenyalar Gustavo Herraiz. Aquests dubtes es centren en la valoració del pla econòmic i en aspectes que el jurat no arriba a valorar ni de forma negativa ni positiva. Per altra banda, els representants de la cooperativa, que gestiona l’Arcàdia Cafè Cultural, no van voler entrar en la polèmica sobre la publicada relació familiar entre un membre del jurat i un representant de la candidatura d’ACM i Trànsit, finalment guanyadora del concurs.

Pel que fa al pla econòmic, el jurat va atorgar la mateixa puntuació a les dues candidatures però definia el pla d’ACN i Trànsit com “esquemàtic”, mentre que elogiava la precisió del pla de l’Arcana. “No coincideix la valoració amb la puntuació”, va dir Herraiz, qui va explicar que la intenció de la cooperativa només es aclarir els dubtes sorgits de la valoració dels dos projectes. Per altra banda, el projecte recollia un apartat de possibles aspectes a millorar que el jurat no arriba a qualificar ni ha comentar, cosa per la qual Arcana reclama explicacions. Tan Gustavo Herraiz com la resta de representants de l’Arcana van lamentar que la informació sobre el recurs es fes pública la passada setmana, ja que segons van comentar es tracta d’un procés normal en aquest tipus de concurs per a resoldre els dubtes dels participants.

Defecte de forma
Els membres de la cooperativa, que van presentar el recurs el passat 25 de novembre, van restar importància a la relació de parentiu que sembla unir algun membre del jurat amb la candidatura vencedora. Herraiz va qualificar el fet com un “defecte de forma al plec de clàusules” que es podria haver evitat si aquest hagués inclòs el nom dels membres del jurat. Per aquesta raó el recurs inclou, en la vessant administrativa dubtes al voltant d’aquests “defectes de forma”. El PMC ha de respondre ara a les preguntes presentades al recurs en un termini de sis mesos.