Can Xalant mostra els seus nous equipaments digitals

El primer resident serà un mexicà que arribarà el maig

El nou centre de Can Xalant va fer aquest dimarts fer les primeres jornades informatives obertes al públic per explicar a tothom les claus del projecte i mostrar els equipaments professionals que s’han adquirit, com ara ordinadors, estudis de so, imatge i vídeo i càmeres professionals. Uns equips que es preveu que es comencin a utilitzar a principis de març quan s'hagin decidit els guanyadors de la Convocatòria per ocupar els tallers i equipaments del centre.

El director de Can Xalant, Pep Dardanyà, va avançar que la primera de les activitats obertes que es programarà serà un Taller d’Arquitectura efímera, amb l’objectiu de dissenyar i construir una carpa que se situarà a l’exterior de Can Xalant. També es van començar a conèixer altres novetats com ara que el primer resident que acollirà el centre serà un artista mexicà, Taniel Morales, que arribarà gràcies a un acord amb el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, per realitzar a Mataró les seves obres multimèdia –sobre el món de la ràdio, i que es preveu que relacioni amb la ràdio i televisions locals– que després seran exposades a la cèntrica sala barcelonina.

Equipaments professionals
Al llarg de la visita els presents van poder veure els equipaments que el centre ha adquirit per tal d'equipar les tres sales equipades: la de so, la d'imatge, i la de vídeo. Els tres espais compten amb equipaments informàtics Apple d'última generació i software professional (el FinalCut Pro en el cas de la sala d'edició de vídeo i el ProTools en el cas de la d'àudio). També es va poder veure una càmera de vídeo digital de gran qualitat.

Amb tots aquests equipaments digitals ara ja només falta que s'hi comencin a produir els primers fruits, ja sigui per part de la gent que contracti el lloguer per hores d'aquests tres espais comentats (amb tècnic o sense), i també per part d'aquells artistes o grups d'artistes que aconsegueixin el lloguer per sis mesos d'algun dels tres tallers –espais buits adaptables a diferents expressions artístiques– i que també tindran accés a aquestes sales.

Convocatòria oberta
Cal recordar que el període per presentar els projectes a la primera Convocatòria per ocupar els equipaments i tallers del centre, es tancarà el 15 de febrer. Tothom que hi estigui interessat es pot adreçar al centre. Més endavant, com es va comentar en les mateixes jornades, s'obriran altres convocatòries, per exemple per aconseguir realitzar intercanvis com el que s'està acabant de concretar amb la localitat colombiana de Medellín.